Connect with us

Kultúra

Fontána ponúka hneď tri výstavy naraz

Published

on

Reklama

Fotograf Yaro M. Kupčo predstavuje svoje krajinky na ručnom papieri, tónované 24 karátovým zlatom, svoje umelecké portréty vystavuje Martina Doležalová a lesoochranárske združenie VLK prináša fotografický pohľad na divú prírodu pod názvom Divočina zachráni svet.

[singlepic id=17751 w=320 h=240 float=right]„Kupčo na päťdesiatich fotografiách prezentuje Slovensko podľa jeho slov bez zásahu človeka, s výnimkou pekných usadlostí, či snopov po žatve. Kurátor výstavy Marián Pauer nazval autora slovenským Anselom Adamsom,“ povedal o výstave, ktorá potrvá do 30. augusta, vedúci galérie Fontána Martin Valo.

Reklama

[singlepic id=18550 w=320 h=240 float=left]„Snažím sa dať do záberov kus svojho umenia a vlastné myslienky,“ tvrdí autorka portrétov vystavených vo Fontáne do 5. septembra. Martina Doležalová fotí najmä ľudí. „Chcem zachytiť ich srdce, šťastie i kus ich zádumčivosti.“

Výstava Divočina zachráni svet je špecifická svojím poslaním, výpoveďou aj fotografiami. Lesoochranárske zoskupenie VLK ňou rozpráva o lese. „V tomto príbehu má každá fotografia so sprievodným textom svoje pevné miesto,“ vysvetlila Martina Hudáková zo zoskupenia VLK a dodala, že výstava poukazuje najmä na zničujúce zásahy človeka. „Tie znižujú vodozádržnú schopnosť krajiny a výsledkom sú povodne a odplavená pôda v čase lejakov a vysušená krajina v období bez zrážok. Les prestáva byť naozajstným lesom.“ Výstava taktiež potrvá do 5. septembra.

Reklama

Autor: db

 

Populárne články