Connect with us

Kultúra

Klip pre Hammela animoval a režíroval dizajnér francúzskych značiek

Published

on

Reklama

Už o pár dní – vo štvrtok 7. apríla odohrá svoj koncert v Piešťanoch významný slovenský spevák a skladateľ Pavol Hammel v rámci jarného turné Z pekla šťastie Tour 2016 k novému albumu. Tu v Dome umenia sa pred koncertom za osobnej účasti Pavla Hammela uskutoční aj vernisáž výstavy jeho obrazov. Premiéru má v týchto dňoch aj úplne nový videoklip k titulnej piesni albumu Z pekla šťastie, ktorého animáciu a réžiu mal na starosti dizajnér, ktorý pracoval pre značky ako L´Oreál či La Villette – Guillaume Henrion.

Reklama

 

Na tvorbe nového klipu sa okrem Pavla Hammela podieľal po vizuálnej a grafickej stránke známy slovenský dizajnér, grafik  a fotograf Vladimir Yurkovic. Animáciu a réžiu mal na starosti Francúz Guillaume Henrion, ktorý sa viac ako desaťročie špecializuje okrem komponovania grafického dizajnu aj na tvorbu videí a živých projekcií pre koncerty, divadelné predstavenia i ohňové show. Popritom dizajnérsky pracuje aj pre také renomované značky  ako L´Oreál či La Villette.

Reklama

 

Pavol Hammel – autor nezabudnuteľných piesní akými sú Medulienka, Čierna ruža, Smutná ranná električka či Kamalásky, Cirkus leto, ZRPŠ alebo Učiteľka tanca, je výlučným autorom hudby aj na novom albume Z Pekla šťastie. Textársky na ňom spolupracoval s Kamilom Peterajom, Vladom Slivkom a Milanom Lasicom. Vznikla tak desiatka nových pohodových piesní, nesúcich charakteristický rukopis autora. A práve tieto nové piesne z nedávno vydaného albumu spolu s „Best of“ výberom zaznejú aj na aprílových koncertoch. Na nich bude speváka sprevádzať kapela zložená z vynikajúcich a hudobne blízkych muzikantov v obsadení: Juraj Burian – gitary, Petr Tichý – kontrabas, Vítek Pospíšil – klávesy, Michal Pajdiak – bicie a ako špeciálny hosť sa turné zúčastní aj Andrea Zimányiová – spev. Lístky sú ešte v predaji.

Zdroj: Tlačová správa k turné, foto: Vladimír Yurkovič

Populárne články