Connect with us

Novinky

Rugby: Reprezentácia U18 prepisuje históriu, rugbisti vybojovali prvé body aj víťazstvo

Published

on

Reklama

Slovenská juniorská rugbyová reprezentácia vybojovala prvé body na Majstrovstvách Európy v Andorre aj v slovenskej histórii. Tím, postavený okolo hráčov z Piešťan a okolia, dokázal najprv v piatok 1. apríla vybojovať remízu 10:10 proti lídrom skupiny z Izraela. Následne v sobotu zaknihovali naši rugbisti prvú reprezentačnú výhru v záverečnom zápase proti Malte v pomere 15:7. Body vo víťaznom zápase si pripísali za dve položené päťky Dávid Drozd a Martin Berger, Daniel Němec zase uspel v kopaní konverzie a penalty.

zdroj-rkb-4

Reklama

U18 SR – IZRAEL 10:10

Juniorská reprezentácia si pripísala na svoj účet prvé historické body za remízu 10:10 s Izraelom. Vo vyrovnanom zápase, kde sa hra prelievala zo strany na stranu, ešte pár minút pred koncom zápasu viedli slovenskí hráči 10:5. Naši chlapci ako jediní dokázali obrať o body suverénny Izrael, ktorý sa stal víťazom ich konferencie. Samozrejme, že v tomto zápase tiež chybovali, ale napriek tomu podali zatiaľ najlepší výkon na turnaji. Na druhú stranu, ak by takto hrali aj v predchádzajúcich dvoch dueloch, mohli bojovať o vyššie priečky.

Reklama

zdroj-rkb-2

Našich reprezentantov prišiel do ďalekej Andorry podporiť aj Theo Fouillade, hráč seniorskej reprezentácie SR a zároveň hráč francúzskeho tímu v TOP 14 CA Brive rugby, kde pôsobí v mužstve nádejí.

Body SR : Filip Filipiak (5), Daniel Němec (3,2)

Zostava SR: 1. Košťál, 2. Berger, 3. Augustin, 4. Klčo, 5. Guľáš, 6. Urbánek, 7. Brešťák, 8. Filipiak, 9. Nemec, 10. Scherer, 11. Osypenko, 12. Juřík, 13. Kotešovský, 14. Kessl, 15. Pomajbo, 16. Chmelo, 17.Páleník, 18. Marek Kováč, 19. Opial, 20. Kováč Martin, 21. Drozd, 22. Bobek, 23. Líška, 24. Marek

RT: Kubala, Krützner, Cimetiere, Purton, Kráľ, Čermák, Such

-lt/Zdroj: slovakrugby.sk/Foto: slovakrugby.sk, facebook, Rugby klub Bratislava-

Populárne články