Connect with us

Kultúra

Piešťanské Lido jedinečnou kulisou nového klipu. Nakrúcať sem prišli Francúzi

Published

on

Reklama

Piešťanské Lido sa stalo kulisou pre prvý klip skupiny Korene. Nakrútiť ho prišli Francúzi, ktorých krása mesta očarila a rovnako ich nadchli slovenské ženy. Korene sú pokračovaním muzikálovej kapely Jesus Christ Superstar účinkujúcej v predstavení Divadla na TrakOch. Šesticu rôznorodých ľudí spája láska k hudbe a poézii. Klip bol nakrútený k zhudobnenej básni „Rásť treba!“ zo zbierky Kľúč od srdca, ktorej autorom je Anton Prídavok.

Korene – Nikoleta Drgoňová (gitara), Juraj Čúzy (bicie), Katarína Rajnicová (spev), Anita Hermanová (klavír), Gregor Krajčovič (spev) a Martin Jamrich (kapelník, basgitara)

Divadlo na TrakOch spojilo v predstavení Jesus Christ Superstar desiatky hercov, hudobníkov a tanečníkov. Počas vystúpení účinkovala vždy živá kapela, ktorá predstaveniu dávala jedinečný rozmer. Derniéra muzikálu v podaní trakovických ochotníkov zaplnila vlani v marci piešťanský Dom umenia a vyvrcholila dlhotrvajúcim neutíchajúcim potleskom. Hudobníci si ako sa vraví „sadli“, a tak nečudo, že prišiel nový projekt.

Reklama

„Korene sa sformovali v lete 2018 z členov kapely muzikálu Jesus Christ Superstar v predstavení Divadla na TrakOch. Hralo sa nám spolu tak dobre, že po skončení muzikálu sme si nevedeli predstaviť, že si už viac spolu nezahráme. Myšlienku založiť si vlastnú kapelu dostal Martin Jamrich a podporu našiel u Katky Rajnicovej, ktorá sa hneď pustila do písania hudby,“ priblížila vznik zoskupenia klaviristka Anita Hermanová.

Kapelu tvorí šesť  členov a pomer v nej je vyvážený, tri ženy a traja muži. „Nadchla nás myšlienka vrátiť sa k textom našich slovenských básnikov a vyniesť ich späť na výslnie, kam právom patria. Vybrali sme si autorov Anton Prídavok, Ján Kostra, Krista Bendová, Marcel Herz, Vladimír Roy, Dlhomír Poľský a zhudobnili ich básne,“ hovoria hudobníci o repertoári, ktorý má po roku 11 piesní. Tie chce skupina postupne púšťať do sveta. 

Reklama

Prvý klip nakrútili na Lide a v Náryovskej kúrii

Členovia kapely sú z Piešťan, Veľkých Kostolian a Trakovíc, takže bolo jasné, že prvý videoklip bude nakrúcaný v Piešťanoch, keďže toto mesto všetkých spája. Rovnako ich spája radosť zo života a hrdosť na slovenské korene. Cesta proti prúdu je viacerým členom kapely vlastná, a tak sa po nej pustili i tento raz.  Začali od konca, prídavkom – zhudobnenou básňou Rásť treba od Antona Prídavku.

Videoklip zrealizovali Mikele Carlino a Geremia Barillaro, francúzski priatelia slovenských hudobníkov. Pri exteriéroch padla voľba na piešťanské Lido a jeho očarujúcu atmosféru. Pri nakrúcaní autori okrem stromov a krásnych brečtanových porastov využili tiež UWO, ktoré vytvorili pred pár rokmi mladí architekti.  Interiérové sekvencie na nakrúcali v krásnych priestoroch  Nyáryovskej kúrie v Bučanoch.

Prvý verejný koncert majú Korene naplánovaný na   19. júla 2019 v Trakoviciach. Prvá skladba a klip k nej je výbornou pozvánkou:

-red- Foto: Korene

Populárne články