Connect with us

Aktuality

Editorial: Týždeň na PNkách (6/2016)

Published

on

Reklama

Február sa nezadržateľne blíži do svojej polovice a jeho dnešný štrnásty deň určite poteší všetkých zamilovaných, ktorí môžu svojich partnerov potešiť pozornosťou na Deň svätého Valentína. Pre veriacich a tých, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky bola zase dôležitým dňom popolcová streda a začiatok 40 dňového pôstu. Týždeň priniesol mnoho zaujímavých udalostí a ich stručný prehľad nájdete opäť v nedeľňajšom editoriale. 

12669571_936878509681299_8310691895703948313_n

Reklama

Pracovný týždeň začal v pondelok 8. februára. V rubrike Aktuality sme našich čitateľov informovali o tom, aby v prípade, že nebudú môcť voliť vo svojom volebnom okrsku, nezabudli na vybavenie hlasovacieho preukazu. Potešujúca správa prišla z Vrbového, ktorého obyvatelia aj s podporou Piešťancov bojujú o ihrisko Žihadielko, ale dostalo sa im aj naozaj nečakanej podpory priamo od Chucka Norrisa.

V utorok sme vám priniesli iný pohľad na vratky za plyn od miestneho dodávateľa energie, ktorý zhodnotil ich nízku logiku a nezmyselnosť. Informovali sme vás aj o začiatku 40. dňového pôstneho obdobia a zvykoch, ktoré sa s ním spájajú. Zaujímavá bola správa týkajúca sa opytovateľov poverených Štatistickým úradom Slovenskej republiky. Tí majú v priebehu februára zisťovať v domácnostiach údaje pre štatistiku rodinných účtov.

Reklama

4176-11_resize

Ďalší deň sme sa opäť otvorili tému železničnej trate Piešťany – Vrbové a informáciou o zamietavom postoji Pamiatkového úradu Slovenskej republiky k žiadosti o jej vyhlásenie za kultúrnu pamiatku. Trnavčania sa zase venujú bezpečnosti prechodov pre chodcov. Obyvatelia mesta môžu upozorniť na riziká a pomôcť k rozhodnutiu, ktoré prechody budú výraze modernizované. Štrajk dohromady až 14 000 učiteľov trvajúci dva týždne síce vládu neobmäkčil, dôležitá správa však prišla z vysokých škôl, pretože až 15 z nich vyhlásilo štrajkovú pohotovosť.

12575900_10207060486224554_84824495_n

Rovnako vo štvrtok 11. februára sme písali o ozbrojenom zlodejovi, ktorý sa snažil po krádeži tržby v obci Pavlice utiecť cez pole, ale bol zadržaný políciou.  Smutná správa zobudila majiteľov obľúbenej vinárne In Vino na Teplickej ulici, pretože ich podnik zrejme od elektrického skratu vyhorel.

03V posledný deň pracovného týždňa sme vás informovali o nových a „staronových“ vedúcich oddelení na Mestskom úrade v Piešťanoch. Polícia sa činila v Trnave, kde krátko po vykradnutí niekoľkých áut prichytila Mohameda. Muž spáchal ešte v roku 2011 niekoľko trestných činov v Nových Zámkoch a kvôli úteku z rakúskeho väzenia na neho bol vydaný medzinárodný zatykač. Správa, ktorá nás naopak nepotešila sa týkala rozšírenia kapacity škôlky na ulici Alexandra Dubčeka, pretože mesto kvôli projektu za až 400 000 môže prísť o 55- tisícovú dotáciu od štátu. Desivo vyzerajúca dopravná nehoda sa včera popoludní stala pri obci Drahovce. Vodič so zákazom viesť motorové vozidlo a 1,07 promile v krvi pri predbiehaní doslova zdemoloval protiidúce auto.

boyhood-33

V rubrike Kultúra sme vám priniesli pozvánku na vernisáž fotografií 4. ročníka súťaže SLOVAK PRESS FOTO, kde sa objavia aj fotografie miestnej rodáčky Katy Sedlak. Organizátori festivalu GRAPE 2016 prezradili mená ďalších protagonistov, tento rok zahrajú Netsky live, Milky Chance, Camo & Krooked, Circa Waves a Bokka. Počas budúceho týždňa nás svojimi vystúpeniami potešia žiaci Základnej umeleckej školy, už zajtra sa predstavia Plejády a v stredu je na programe Zimný koncert.

Koktail priniesol informácie o členoch občianskeho združenia Hrad Tematín, ktorí bilancovali svoje aktivity počas uplynulého roka. Dojímavý bol článok o karnevale v Materskom centre Úsmev, na ktorom deti búrali hranice medzi zdravím a telesným postihnutím. Rozdiely boli však vďaka maskám zanedbateľné a bezprostrednosť najmenších mnohým prítomným vohnala slzy do očí. Pre všetkých zainteresovaných bola potešujúca správa o znovuotvorení Domu pokoja v obci Lúka. Radosť nám svojimi aktivitami už dlhodobo robí folklórny súbor Žito, ktorý sa uchádza o 2 % z daní.

Športový týždeň sa niesol v znamení úspechov. Vodnopólové kadetky smerujú pevným krokom za obhajobou titulu v Národnej lige Slovenskej republiky. Bodovali aj Piešťanské Čajky, ktoré porazili Cassoviu Košice a včera porazili aj Slovan Bratislava. Deň loptových hier, ktorý sa konal v sobotu, navštívilo približne sto detí, ktoré si zasúťažili v deviatich disciplínach a domov si odniesli aj diplomy i medaile.

Populárne články