Connect with us

Kultúra

Organizátori festivalu Grape 2016 zverejnili ďalšie mená, vracia sa aj Netsky

Published

on

Reklama

Obľúbený multižánrový festival Grape zverejňuje ďalšie zahraničné mená. V auguste sa tak na piešťanskom letisku predstavia napríklad Netsky live, Milky Chance, Camo & Krooked, Circa Waves a Bokka. Minulý rok kvôli búrke neodohral svoj koncert Netsky a tak sa vracia, aby návštevníkom všetko vynahradil. 

milkypromo2

Reklama

„Ešte v auguste po ukončení festivalu sme oslovili jeho agenta a po dlhších rokovaniach sa nám ho podarilo dotiahnuť späť. Sme veľmi radi, lebo sme návštevníkom sľúbili, že sa budeme snažiť neodohrané koncerty z leta zopakovať,“ vysvetľuje Ján Trstenský za organizačný tím. Dnb scénu doplní viedenská dvojica Camo & Krooked, ktorá je dlhoročnou stálicou tohto žánru. Treťou oznámenou kapelou sú nemeckí Milky Chance, ktorí urobili dieru do hudobného sveta hneď svojím prvým singlom Stolen Dance. Táto skladba sa dostala na čelo hudobných rebríčkov v siedmych krajinách sveta. Fanúšikov si podmanili svojou víziou elektrofolku s nádychom reggae a popu.

Liverpoolsku gitarovú scénu budú zastupovať mladíci Circa Waves, ktorí sú nasledovníkmi známejších The Kooks alebo Wombats, britské médiá im veštia úspešnú budúcnosť a kapela to začína potvrdzovať. Posledným dnešným prírastkom je poľská elektropopová kapela Bokka. Podmanivá hudba so skvelým ženským vokálom už získava skúsenosti aj na zahraničných pódiách a veľmi sa jej darí. U kapiel z bývalého východného bloku nebýva vždy ľahké presadiť sa,  preto je napredovanie skupiny Bokka veľmi milým prekvapením.

Reklama

bokka4camo2CIRCA WAVES_promo

Festival Grape sa uskutoční 12. – 13. augusta 2016 na piešťanskom letisku, organizátori doposiaľ potvrdili týchto účinkujúcich: Bloc Party (uk), Netsky live (be), Milky Chance (de), Camo & Krooked (at), Circa Waves (uk), HVOB (at), Jan Blomqvist (de), Bokka (pl).

Netsky – Secret Agent
Milky Chance – Stolen Dance:
Camo & Krooked – Watch It Burn
Circa Waves – T-Shirt Weather
Bokka – Town Of Strangers
-TS Grape 2016-

Populárne články