Connect with us

Aktuality

Editorial: Týžden na PNkách (11/2016)

Published

on

Reklama

Posledný týždeň zimy už je už definitívne za nami a jar netrpezlivo čaká za dverami. Piešťany sa začínajú zelenať a naplno sa rozbehlo i jarné upratovanie. PNky Vás však bez ohľadu na zmenu ročného obdobia počas uplynulých dní opäť zásobovali čerstvými či nadčasovými správami a už tradične Vám ponúkame ich nedeľný prehľad.

IMG_1638_resizeHneď na úvod týždňa ste sa mohli dozvedieť, že Vrbové uspelo, v meste vyrastie ihrisko Žihadielko. Aj piešťanské deti sa však majú na čo tešiť, pretože Legovňa už slávnostne otvorila svoje brány.

Reklama

 

Priniesli sme ako tiež správy z polície, ktorá varuje: “Pozor na internetových podvodníkov!”,  odštartovala bezpečnostnú akciu, zameranú na používanie pásov a detských autosedačiek. Policajti tiež prekazili drogový obchod, dílerom hrozí 3 až 10 rokov a učili sa pri cvičnom poplachu: Na letisku bola nahlásená bomba. Spolu s nimi zasahovali aj hasiči, ktorí okrem toho riešili prípad na diaľnici, kde Na D1 horel náves kamiónu s granulami.

Reklama

DSC_1033_resize

Medzi Aktualitami vyvolal veľkú diskusiu článok o tom, že v bananskej zákrute ďalšia vodička skončila na streche a rovnako čitateľov zaujala aj informácia o prípade cukrárne na pešej zóne, kde Ostro fialovú fasádu budú riešiť pamiatkári. Oba články rozdelili diskutujúcich na dva tábory.

Keďže počas minulého týždňa verejnosťou ešte rezonovali výsledky volieb a čakalo sa na novú vládu, sme otvorili aj zopár nadregionálnych tém napríklad o hľadaní  “siedmich statočných” , či o spojení zástupcovia katolíkov i židov proti rasizmu a neznášanlivosti a dileme o nových monitorovacích radaroch, ktoré na cestách zrejme nebudú.

IMG_1274_resize
Minulý víkend sa činili aktivisti, ktorí na Striebornici stavali „žabie chodníky“ pretože, bozkávanie ropúch sa blíži a počas celého týždňa zasa brigádnici, ktorí aj dnes ešte upratujú brehy Váhu i Sĺňavy, ktorá je už o čosi čistejšia a brigáda vyvrcholí v nedeľu. Nadchádzajúcej jari či poriadku sa tiež týkali články Okolie cyklotrasy a chodníka za Priorom by mali upraviť do konca apríla a Bezdomovci na stanici okrem neporiadku vraj problémy nerobia, ako aj informácia o pravidelnej akcii na Deň vody, kedy bude TAVOS opäť zdarma kontrolovať vzorky

kultúrnej rubrike sme priniesli niekoľko pozvánok, ale i rozhovor s džezovo-swingovou speváčkou Dášou Libiakovou, ktorá vymenila Bystricu za Piešťany. Najmä pre organizátorov podujatí je určená informácia z Komisie pre kultúru a názvoslovie, ktorej  Pomôckou pre rozhodovanie o dotáciách má byť aj hodnotiaci hárok.

IMG_0189histórie nás zaujalo podujatie Balneologického múzea, pri ktorom i Bohaté hroby z Krakovian-Stráží vydali ďalšie tajomstvá a prinášame Vám aj pravidelný seriál o pamätihodnostiach mesta, kde sa venujeme Kúpeľnej liečebni Pro Patria.

Plný tém aj od čitateľov bol opäť náš Koktail. Ešte do konca marca môžete napríklad zahlasovať za vtáčie kŕmidlá či prírodnú učebňu pre školy, vyzvali sme Vás tiež podporiť Materské centrum Úsmev 2% z daní, určite neoľutujete a dozvedeli ste sa, že na prvého apríla chystá Nadácia Adeli zábavný charitatívny bazár v Auparku, príde aj z Pego2 z Old School Brothers. O svoje zážitky sa s nami i s Vami podelila aj študentka Miška: Semester na univerzite v Malajzii jej otvoril oči.
IMG_20160305_155444_resizeiaV športe, ako to už býva rezonovali i tie horšie správy. Hokejistom sa prestalo dariť a Havrani v play-out prehrali aj s Novými Zámkami. S „profíčkami“ z Košíc si naše Čajky tiež neodkázali poradiť a v zápase s Good Angels opäť ťahali za kratší koniec.

Darilo sa však mládeži, a to vo futbale, kde  juniori z PFK Piešťany vyhrali veľký turnaj v Galante, vo vodnom póle: Juniorky po dvoch víťazstvách a prehre na druhom mieste a v rugby: Reprezentácia do 18 rokov porazila mladých Viedenčanov. Striebornú medailu priniesol domov aj paracyklista Metelka, keď sa stal po tretí raz vicemajstrom sveta na pevnom kilometri.

Verejnosťou zarezonovala najmä mimoriadna správa o tom, že na Cenu Slovenska chce nadviazať Veľká cena Piešťan – už tento rok. Veríme, že nadšenie organizátorov sa pretaví do skutočnosti a Piešťany v druhej polovici septembra zažijú veľký motocyklový návrat.

dsc_3230[1]Zatiaľ Vám za redakciu portálu PNky želáme krásny zvyšok víkendu

Adriana Drahovská

Ilustr. foto: archív PNky, autori sú uvedení pri jednotlivých článkoch

Populárne články