Connect with us

Šport

Rugby: Reprezentácia do 18 rokov porazila mladých Viedenčanov

Published

on

Reklama

Juniorská rugbyová reprezentácia U18 odohrala v sobotu 12. marca posledný prípravný zápas juniorskej reprezentácie pred Majstrovstvami Európy v Andorre. Náš tím, ktorého jadro tvoria hráči Rugby Union Clubu Piešťany, zavítal do rakúskej metropoly Viedeň, kde odohral na ihrisku RC Donau vyrovnaný zápas proti domácemu tímu. I keď tím Viedenčanov bol zložený prevažne s mladších hráčov, najmä v úvode zápasu našich chlapcov svojou zohratosťou a nebojácnosťou dosť potrápil. Slovenskí rugbisti však postupne prebrali iniciatívu do svojich rúk a nakoniec zaslúžene zvíťazili v pomere 21:7.

sr-u18-rc-donau-4

Reklama

„Od začiatku zápasu bola na našej strane cítiť značná dávka nervozity, vďaka ktorej sme veľmi často chybovali. Nedaril sa nám plynulý prechod do útoku, a keď už sme konečne zaútočili, tak nám lopta niekoľko-krát vypadla z rúk, čo automaticky znamenalo nariadenie štandardnej situácie – mlynu pre súpera. Mlyny sa nám pomerne darilo vyhrávať a takisto skládky boli o poznanie lepšie ako v predchádzajúcich stretnutiach. V dnešnom zápase nám robilo problémy aj tzv. offsajdové postavenie. Viackrát sa hráči nestíhali presúvať späť do správnej pozície, z čoho pramenilo veľké množstvo trestných kopov. Na druhej strane hrali sme proti technicky veľmi vyspelému súperovi, ktorého juniorská štruktúra je na veľmi vysokej úrovni. Preto nás veľmi teší, že sme na horúcej pôde vo Viedni dokázali bodovať. Avšak nebolo to také jednoznačné ako výsledok 21:7 napovedá. Bezpochyby je to pozitívne zakončenie prípravy pred blížiacimi sa ME U18 v Andorre,“ povedal o zápase člen realizačného tímu a tréner RUC Piešťany Terry Purton.

RU DONAU WIEN U18 – SR U18 7:21 (0:7)

Reklama

Hodnotenie: Zo začiatku nás súper zatlačil do našej 22-ky, kde sme síce vedeli ubrániť tlak domáceho mužstva, ale smerom dopredu sme pôsobili ustráchane a produkovali sme veľa technických chýb. Počas prvého polčasu sme sa len ojedinele dostali pred päťkovisko súpera a hralo sa zväčša na našej polovičke. Po jednej z mála našich prvopolčasových akcii, kde sme po mlyne na polovici ihriska zaútočili cez náš rýchlonohý útok až do súperovho obranného územia a lopta nám nevypadla dopredu sme dokázali skórovať. Stav stretnutia 0:7 sa do polčasu nezmenil.

V druhom polčase sa obraz hry radikálne nezmenil, raz sme dokázali položiť po úniku cez polovičku ihriska, kde sa hráči veľmi dobre podporovali a našu záverečnú päťku sme položili po 60-metrovom sóle. Ako som už spomínal, hráči vytvárali veľa technických chýb, najmä predhodov, po ktorých nasledoval mlyn pre súpera. Následne sme síce vedeli pretlačiť súperov mlyn, ale boli sme trestaní trestným kopom, lebo sme porušili pravidlo o tlaku v juniorskom mlyne, ktorý je stanovený na 1,5 metra. Za najväčší problém, na ktorom musíme okamžite zapracovať, považujem, že poniektorí hráči nepoznajú alebo zabudli pravidlo o postavení mimo hry v rucku. Za ofsajdy v tejto hernej situácii po niekoľkonásobnom upozornení sme dostali na záver stretnutia až dve žlté karty! Taktiež po trestnom kope dokázal súper využiť našu chybu a podarilo sa mu skórovať. Za klady v tomto vyrovnanom zápase, aj keď skóre napovedá niečo iné, považujem zlepšenie v skládkach, vybiehanie v obrane a zlepšenú komunikáciu oproti zápasu s Ostravou. Taktiež chcem vyzdvihnúť výkon kopáča, ktorý sa nemýlil ani raz, aj keď kopal na háčko po položení z ťažkého uhla. Konečný stav RC Donau Wien U18 – SR U18 7:21.

Body: Louis (5+5), Nemec (5+2+2+2)

Zostava SR U18:
David Košťál, Dominik Guľáš, Lukáš Marek, Jakub Klčo, Lukáš Chmelo, Lukáš Pomajbo, Jakub Augustín, Dávid Drozd, Martin Kováč, Pavlo Osypenko, Lukáš Kessl, Michal Kováč, Tomáš Opial, Dominik Kotešovský, Filip Bobek, Adam Scherer, Denis Juřík, David Břešťák, Daniel Němec, Peter Pálenik, Anatolis Vozinis, Antoine Louis, Martin Urbánek

Realizačný tím:
Vladimír Kubala, Eduard Krützner, Charles Cimetiere, Terry Purton, Filip Kráľ, Peter Marušic

-lt/VK-, Zdroj a foto: Slovenská rugbyová únia

Populárne články