Connect with us

Kultúra

Začala sa Vnútorná Pohoda

Published

on

Reklama

Napriek tomu, že sa v prvý deň Pohoda Indoor Camping Festivalu nevalili na trenčianske výstavisko davy, nálada na pódiách i v publiku bola vynikajúca.

[singlepic id=22477 w=320 h=240 float=left]Ľudia v šáloch a čapiciach, ovešaní stanmi a karimatkami – to bolo netradičný pohľad, ktorý sa ponúkal 25. novembra obyvateľom Trenčína. Návštevníci festivalu to brali ako samozrejmosť, jediné čomu sa po vstupe do areálu výstaviska čudovali, bolo tiché a prázdne festivalové námestie. Sychravé počasie predsa len donútilo všetkých okrem fajčiarov zdržiavať sa vo vnútri. Bolo tam príjemne teplo, stánkari ponúkali občerstvenie, čakanie na koncerty spríjemňovali spoločenské hry a voľný internet. Vonku síce čakal kolotoč, ale na ten sa nikomu príliš nechcelo.

Reklama

Program odštartoval tradične šéf festivalu Michal Kaščák, keď na hlavnom pódiu odovzdal slovo a moderátorský mikrofón Jurajovi Kušnierikovi. Historicky prvou kapelou, ktorá dostala možnosť zahrať si na novom festivale bola indierocková Talkshow. Krátko po nich začal poľský klezmer Kroke. Vystúpenie Pudingu pani Elvisovej [singlepic id=22498 w=320 h=240 float=left]pritiahlo drvivú väčšinu účastníkov festivalu a po nich nasledovalo prekvapenie v podobe post jazzového experimentu spojeného s dnb a elektronikou – kapele Polar Bear publikum dupaním, piskotom a tlieskaním prejavovalo priazeň ešte dlho potom, čo sa začali zvučiť ďalší.

Nasledovala trojica kapiel, ktoré už mohli fanúšikovia zažiť v minulých rokoch na trenčianskom letisku. Ukričaní punkáči The Death Set, tajomní Esben and The Witch a energická smršť Hadouken! Do rána sa ešte tancovalo na DJské sety alebo pozerali filmy.

Reklama

„Prečo na Pohodu čakať rok, keď sa nám už v novembri začína Vnútorná Pohoda,“ povedal na úvod Braňo Jobus. Hladiac sa pri tom po hrudi, vystihol týmto slovným spojením atmosféru festivalu a zároveň parafrázoval jeho oficiálny anglický názov.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=1fS1i6ZTdnI[/youtube]

[nggallery id=1246]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články