Connect with us

Novinky

V ľadovom koryte by mali pretekať Ladislav Noskovič i Jozef Metelka

Published

on

Reklama

Slovenský bobisti budú mať zrejme nečakanú posilu, záujem reprezentovať našu krajinu v paraboboch prejavil po ponuke šéfa Slovenského zväzu bobistov Milana Jagnešáka náš mimoriadne úspešný paracyklista Jozef Metelka. Slovensko by tak mohol po letných paralympijských hrách reprezentovať aj na zimnej paralympiáde Peking v roku 2022, kde sú para-boby ako disciplína predbežne zaradené. Druhý Piešťanec a bývalý úspešný atlét Ladislav Noskovič bude spolu s partnerom Michalom Tkáčom štartovať v aktuálnej sezóne v rámci Európskeho pohára. Ich spoločné pôsobenie v dvojbobe je však otázne nakoľko druhý menovaný športovec sa stal otcom a do budúcnosti zvažuje svoje životné priority.

IMG_8472_resize

Reklama

Usmievavý piešťanský paracyklista Jozef Metelka by sa v disciplíne parabobu mohol zúčastniť na vôbec prvej paralympiáde kam bude tento šport zaradený. Medzinárodný paralympijský výbor totiž pred časom predbežne akceptoval para-boby do paralympijského programu Paralympijských hier 2022 v Pekingu. Podmienkou zaradenia je však splnenie minimálnych požiadaviek v sezóne 2016/17 a 2017/18, ku ktorým patrí zorganizovanie minimálne šesť pretekov Svetového pohára plus jedny Majstrovstvá sveta v každej sezóne a minimálne dvanásť národov z troch regiónov, ktoré sa v každej sezóne pretekov zúčastnia. Očakáva sa, že v sezóne 2016/17, budú atléti zo šestnástich krajín. Mali by medzi nimi byť pretekári z Austrálie, Rakúska, Brazílie, Kanady, Španielska, Nemecka, Veľkej Británie, Nórska, Holandska a ďalších krajín, ktoré sú držiteľmi oficiálnych IBSF licencií. V sezóne 2016/17 IBSF plánuje šesť para-športových pretekov Svetového pohára a Majstrovstvá sveta v para-športe v St. Moritzi vo Švajčiarksku.

boby1

Reklama

V roku 2015 absolvoval práve v St. Moritzi svoju pretekársku premiéru aj Ladislav Noskovič kde závodil spolu s pilotom Michalom Tkáčom. Počas letnej prípravy sa zúčastnili Letných majstrovstiev sveta v bobovom trenažéri v rumunskom meste Mamaia, kde vybojovali v silnej konkurencii celkové 10. miesto.

14292490_1756754864580786_2346846384189183358_n

-lt/Zdroj: aktuality.sk, Slovenský zväz bobistov/Foto: archív, Jozef Metelka, Ladislav Noskovič, Slovenský zväz bobistov-

Populárne články