Connect with us

Šport

Jozef Metelka s dvomi striebrami z majstrovstiev sveta na dráhe

Piešťanský rodák Jozef Metelka si na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike vybojoval dve strieborné medaile. Paracyklista pretekajúci v kategórii C4 tento rok skončil druhý v jeho top disciplíne, ktorou sú stíhacie preteky na 4 km a taktiež v omniu. V najbližších dňoch pokračujú majstrovstvá sveta pretekmi na ceste. J. Metelka sa predstaví v časovke a cestných pretekoch.

Published

on

Reklama

Stíhacie preteky na 4 km sú parádnou disciplínou slovenského reprezentanta. Od roku 2014 tejto súťaži vo svojej kategórii kraľoval. Tento raz ho zdolal bývalý profesionálny cyklista Kevin le Cunff z Francúzska, ktorého pre tohtoročnými majstrovstvami v Glasgove preradili zo skupiny C5 do C4.

Slovenský reprezentant sa predstavil aj na kilometrovej trati s pevným štartom, kde bol štvrtý. V šprinte na 200 metrov skončil piaty.

Reklama

Vo svojich posledných pretekoch na tohtoročných majstrovstvách sveta na dráhe – v scratchi – zaknihoval 9. miesto. Tento výsledok znamenal striebornú medailu v omniu, ktoré je súčtom výsledkov štyroch disciplín.

-th- Zdroj a foto: spv.sk

Reklama

Populárne články