Connect with us

Šport

Čajky spoznali súperky v Eurocupe

Piešťanské Čajky spoznali svojich súperov v skupinovej fáze Eurocupu. Úradujúci majster Niké EXZ si opäť zmeria sily s poľským InvestInTheWest Enea Gorzów, okrem toho vyzve španielsku Spar Girona a luxemburský celok T71 Dudelange. Rozhodol o tom žreb v Mníchove.

Published

on

Reklama

Ešte pred žrebom kvalifikácie a skupinovej fázy bolo jasné, že Eurocup sa prvýkrát odohrá bez regionálneho rozdelenia, jedinou geografickou reštrikciou bude, že v skupine sa môže nachádzať maximálne jeden klub z krajiny. Kluby rozdelili na základe trojročného rebríčka v európskych klubových súťažiach. “Určite to nie je ľahká skupina, vedeli by sme si možno predstaviť aj niečo jednoduchšie, ale na druhej strane, v tejto súťaži už asi ľahších súperov nenájdeme,” prezradil bezprostredné dojmy zo žrebu tréner Piešťan Peter Jankovič.

Úradujúci šampión Niké EXZ sa nachádzal v treťom koši, žreb prisúdil Piešťanským Čajkám opäť po roku poľskú InvestInTheWest Eneu Gorzów. V predchádzajúcej edícii Eurocupu prehrali s týmto súperom v oboch prípadoch (68:70 a 56:71). “Gorzów poznáme z predchádzajúceho ročníka, máme im čo oplácať. Uvidíme, v akom prídu zložení, to je zatiaľ pre nás záhadou. Tiež to je ťažký súper, jeden z top tímov poľskej ligy, ale tiež hrateľný, ako sa ukázalo v minulej sezóne,” ozrejmil kouč Čajok známeho súpera.

Reklama

Okrem toho si zahrajú s minuloročným účastníkom Euroligy, španielskou Spar Girona. Za tento klub hrala v predchádzajúcom ročníku reprezentantka Slovenska a ex-hráčka Piešťan Terézia Páleníková. “Girona patrí asi momentálne k špičke španielskeho basketbalu a dlhé roky hrala Euroligu, je to najväčší favorit našej skupiny, ale určite zdolateľný, keď prehral v minulej sezóne vo štvrťfinále španielskej ligy s Barcelonou. To bol veľký šok,” vyjadril sa Jankovič na adresu súpera zo Španielska.

Túto zostavu tímov doplnil vicemajster Luxemburska a aktuálny víťaz Luxemburského superpohára, T71 Dudelange. “Pre mňa je zatiaľ veľkou neznámou luxemburský Dudelange, ktorý je viac-menej tvorený z domácich hráčok, doplnených o dve zahraničné basketbalistky. Predpokladám, že sa opäť stretnem s Etuteovou, mám s ňou bohaté skúsenosti a bude to zaujímavé aj na klubovej úrovni. Ťažká skupina, ale určite pôjdeme do toho s tým, že urobíme všetko a pokúsime sa o postup,” dodal na záver šéf piešťanskej lavičky.

Reklama

V predchádzajúcom ročníku sa klubu z kúpeľného mesta podarilo prvýkrát v histórii dostať do play off, kde bol nad jeho sily maďarský Pécs. Skupinová fáza odštartuje 12. októbra. Zo štvorčlenných skupín idú ďalej tímy na prvých dvoch miestach a osem najlepších z tretích pozícií. Následne sa z tabuľky všetkých postupujúcich družstiev vytvoria dvojice pre úvodné kolo play off.

Žreb Piešťanských Čajok v skupinovej fáze Eurocupu 2023/2024:

B-skupina: Spar Girona (Šp.), InvestInTheWest Enea Gorzów (Poľ.), PIEŠŤANSKÉ ČAJKY (SR), T71 Dudelange (Lux.)

Predbežný program Piešťanských Čajok v B-skupine:

11. októbra: Piešťanské Čajky – InvestInTheWest Enea Gorzów

19. októbra: T71 Dudelange – Piešťanské Čajky

25. októbra: Piešťanské Čajky – Spar Girona

1. novembra: InvestInTheWest Enea Gorzów – Piešťanské Čajky

22. novembra: Piešťanské Čajky – T71 Dudelange

29. novembra: Spar Girona – Piešťanské Čajky

 

TS a ilustr. foto Piešťanské Čajky

Populárne články