Connect with us

Šport

Piešťanskí siláci s medailami z ME v tlaku na lavičke

Na Majstrovstvách Európy v tlaku na lavičke vo francúzskom meste Merignac, ktoré sa konali na prelome júla a augusta mali zastúpenie aj Piešťanci z Klubu silového trojboja a kulturistiky Piešťany. Juniorka Alexandra Hubinská Buchanová sa stala vicemajsterkou Európy, medzi mužmi skončil Michal Vavrinec tretí.

Published

on

Reklama

Alexandra Hubinská Buchanová štartovala medzi juniorkami v kategórii do 69 kg (classic benchpress). Pri prvom pokuse vzoprela 87,5 kg v druhom pridala o 5 viac a na tretí raz vytlačila 95 kg. Tento výkon znamená nový národný rekord. Súťaž bola veľmi vyrovnaná. Víťazka Britka Yasmin Burt vytlačila 97,5 kg. Tretia Anna Maria Habermann zaznamenala rovnaký výkon ako slovenská reprezentantka, avšak pri jej vyššej telesnej hmotnosti zaň získala 0,43 bodu menej.

Michal Vavrinec súťažil v kategórii muži open (equipped benchpress) do 93 kg. Výkon 240 kg pre neho znamenal bronzovú medailu. Túto hmotnosť zdvihol v druhom pokuse, keď predtým vytlačil 232,5 kg. Následne sa snažil ešte o hmotnosť 247,5 kg, ale už neúspešne. Víťaz Rafal Zalewski z Poľska dosiahol výkon 300 kg a druhý Švéd Joakim Wang 260 kg.

Reklama

-red- Zdroj a foto: KSTK PN

Reklama

Populárne články