Connect with us

Šport

Piešťanskí plavci brali cenné kovy aj na domácej Sĺňave

V nedeľu 6. augusta sa na piešťanskej Sĺňave konalo 5. kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní a zároveň Majstrovstvá Slovenska ma 5 km, ktoré prebehli v spolu s podujatím Slovakman 226. V ťažkých podmienkach pri teplote vzduchu 16 stupňov Celzia a teplote vody 18,5 stupňov Celzia sa výborne darilo piešťanským plavcom. Pretekári ŠPK Kúpele Piešťany si vybojovali dve majstrovské medaile a dvanásť umiestnení na stupňoch víťazov v rámci Slovenského pohára v diaľkovom plávaní.

Published

on

Reklama

Zlato z Majstrovstiev Slovenskej republiky na 5 km na otvorenej vode si vybojovala mladšia juniorka Natália Ertlová. Michaela Mosná skončila medzi najmladšími juniorkami na 3. mieste.

Reklama
V Slovenskom pohári v diaľkovom plávaní na 3 km trati získali plavci ŠPK Kúpele Piešťany celkovo 6 cenných kovov. V kategórii 13 ročných žiačok sa na 1. mieste umiestila Karolína Valko, na 2. mieste Lucia Slámová a tretia skončila Kristína Királová. Milica Martinkovičová bola druhá medzi 12 ročnými žiačkami. Medzi najmladšími juniormi získal zlato Rastislav Čačík a striebro bral Alexander Zurek.
Na kilometrovej trati rovnako vyplávali  pretekári ŠPK KP šesť medailí. Anna Mária Schott získala 1. miesto medzi 13 ročnými žiačkami. V kategórii 12 ročných žiačok  obsadila Michaela Csenkyová prvé miesto a druhá skončila Simona Radosavljevič. Rovnako medzi 11-ročnými žiačkami vyplávali Piešťanky víťazné double. Nina Pecháčová bola prvá a druhá Nelly Gáliková.  Medailovú zbierku zavŕšila Alexandra Tapušíková druhým miestom v kategórii 10 ročných žiačok.

Reklama
-mh- Zdroj a foto: FB ŠPK Kúpele Piešťany

Populárne články