Connect with us

Šport

Slovakman 2023 – Ondrej Kubo pokoril dva rekordy

Rodák z Piešťan Ondrej Kubo sa stal víťazom triatlonových pretekov Slovakman 226, ktoré sa konali v nedeľu 6. augusta. V upršanom studenom počasí absolvoval 226 km dlhú trať za 7 hodín a 56 minút. Od druhého v poradí ho delila pol hodina a týmto časom utvoril traťový rekord a zároveň rekord podujatia, ktorý bol parádnym darčekom organizátorom k dvadsiatemu výročiu súťaže.

Published

on

Reklama

 

V Piešťanoch bolo roky zvykom, že tu na začiatku augusta panuje horúce počasie a pretekári zažívali podobné „peklo“ ako účastníci Ironmana na Havaji. Tento rok však bolo všetko inak. Predpovede naznačovali, že bude pršať a bude „zima“. Meteorológovia sa  nemýlili. Pretekári si „užili“ vodu nielen vo Váhu, ale aj pri bicyklovaní a behu.

Reklama

Napriek ťažkým podmienkam potvrdil svoju aktuálnu formu O. Kubo pretekajúci za klub 3nt Bratislava. Tento rok má na konte viacero výborných závodov, napríklad aj majstrovstvá sveta v dlhom triatlone v Španielsku, kde skončil na piatom mieste. Okrem celkového titulu Slovakman mu patrí aj titul majstra Slovenskej republiky.

Reklama

Druhý skončil v elitnej kategórii Petr Cívela z českého Titan trilife v čase 8:27:43.3. Stal sa tak majstrom Českej republiky v dlhom triatlone. Bronzovú medailu získal Tomáš Racek z Ironstars Beroun.

 

Medzi ženami v kategórii Elite preťala ako prvá pásku česká pretekárka Helena Kotopulu v čase 9:58:44.2. Druhá skončila jej krajanka Markéta Cibulková 10:12:05.2. Bronz patril Slovenke Zore Kohoutkovej  (10:15:29.7), ktorá sa tak stala majsterka Slovenskej republiky v dlhom triatlone.
V náročnom počasí sa stal víťazom samým nad sebou každý, kto súťaž dokončil, ako aj organizátori a dobrovoľníci, ktorí si v chlade tiež užili svoje.
Foto: FB Slovakman 226, Slovenská triatlonová únia

Populárne články