Connect with us

Šport

Veslovanie: Strečanský s bronzom z majstrovstiev sveta juniorov

Piešťanskí veslári Peter Strečanský a Anna Kublová reprezentovali Slovensko na majstrovstvách sveta v Paríži, ktoré sa konali v prvých augustových dňoch. Peter Strečanský rozšíril svoju medailovú zbierku z veľkých podujatí, keď v A finále skifárov vybojoval bronz. Anna Kublová, rovnako na skife, skončila piata v D-finále.

Published

on

Reklama

Vo Francúzsku mali veslári na úvod veľmi ťažké podmienky pre silný bočný vietor. Rozjazdy tak museli posúvať o ďalší deň, keď sa ich už podarilo odjazdiť. Peter Strečanský v prvom preteku na MS dovesloval druhý a postúpil priamo do štvrťfinále. V ňom opäť prišiel do cieľa druhý a zabezpečil si postup medzi dvanásť najlepších. Zo semifinále postupovali do finále prvé tri lode, takže piešťanskému veslárovi stačilo prísť v prvej trojke, čo aj naplnil a mohol sa pri zhustenom programe naplno sústrediť na svoju poslednú jazdu na šampionáte.


Finálová jazda bola na prvom kilometri vyrovnaná. Všetci šiesti pretekári veslovali v rozmedzí troch sekúnd, pričom Petrovi Strečanskému pri prejazde 1000 metrovou métou patrilo šieste miesto. Rozdiely sa začali tvoriť až v druhom kilometri. Päťsto metrov pred cieľom bol mladý Piešťanec už štvrtý, ale v tesnom závese s čínskym veslárom na piatom mieste. Výborným záverom sa obaja dostali pred dovtedy tretieho Maksima Hrybouskiho a slovenský reprezentant ešte v samotnom finiši navýšil svoj náskok pred Zihao Zhangom a bezpečne uhájil tretiu pozíciu v čase 7:12.87. Víťazom sa stal Turek Halil Kaan Koroglu, ktorý dva kilometre vo finále zdolal za 7:06.42 a druhý skončil s časom 7:08.62 Grék Panagiotis Makrygiannis.

Reklama

Anna Kublová odštartovala majstrovstvá štvrtým miestom rozjazde. Postúpila tak priamo do štvrťfinále, bez potreby ísť opravnú jazdu. Vo štvrťfinále však boli súperky nad jej sily a šieste miesto znamenalo, že posledný pretek majstrovstiev absolvuje v D finále a zabojuje o 19. priečku. V záverečnej jazde Piešťanka veslovala do kilometra na šiestej priečke, avšak v druhej tisícke predbehla Thajčanku Nattichu Kaewhom a obsadila piate miesto.

Reklama

-th- Foto: FB Veslársky klub Sĺňava Piešťany

Populárne články