Connect with us

Novinky

Športiády sa zúčastnilo 52 súťažiacich, seniori ešte pred ňou skrášlili okolie ihrísk

Published

on

Reklama

Mestský park zažil vo štvrtok 23. júna už 4. ročník Športiády seniorov, do ktorej sa tentoraz prihlásilo až 52 súťažiacich. Okrem členov piešťanského AkSenu sa v siedmych súťažných družstvách nachádzali aj zástupcovia miestnej Ligy proti reumatizmu a Ligy proti rakovine, nechýbali ľudia z Alzheimer centra, ale pridali sa aj návštevníci z Nových Zámkov a Žiliny. Čakalo ich dohromady 9 športových disciplín, medzi inými aj petang, hod na kôš, strely na bránu či šípky. Podujatia sa zúčastnil aj Piešťanec Michal Čuridlo, ktorý sa pred desiatimi dňami stal už 4. krát majstrom Slovenska v rapid šachu hráčov nad 80 rokov. Navyše okolie pri ihriskách nachádzajúcich sa za Domom umenia upravili počas týždňa miestny seniori z AkSenu, ktorí sa budú starať v spolupráci so Službami mesta Piešťany o tri lokality v parku.

Športiáda (3)

Reklama

„Skôr než otvorím Športiádu dovoľte mi, aby som vás pozdravil v mene mesta Piešťany a privítal na tejto krásnej akcii seniorov z Nových Zámkov, Žiliny, Akseňákov z Piešťan a členov Ligy proti reumatizmu a Ligy proti rakovine. Pred rokom keď som mal možnosť otvárať Športiádu, tak som vám prial veľa športových úspechov a opakujem to aj tento rok a ak som správne napočítal čaká vás deväť športových disciplín, ktoré budete môcť dnes absolvovať. Prajem vám, aby ste si ich užili a strávili na tomto podujatí naozaj krásne chvíle,“ zahájil Športiádu primátor Miloš Tamajka.

Športiáda (14)

Reklama

„AkSen, teda aktívni seniori sme preto, lebo sa snažíme udržať svoje telo v zdraví a pohode. Túto aktivitu sme začali vyjadrovať aj družbou so Službami mesta Piešťany, čiže sme sa stali akýmisi partnermi a snažíme sa pomáhať a upravovať napríklad aj tento priestor. O upravené okolie a tieto krásne vysadené kvetiny sa postarali naši seniori a určite im za to patrí veľké poďakovanie. Spoločne na tom pracovalo desať ľudí počas uplynulých dvoch dní, ktorí všetko vyčistili a aj vďaka nim je tento priestor taký krásny. Ako akseňáci budeme mať dohromady tri priestory v parku, o ktoré sa budeme starať,“ povedala v úvode podujatia Jarmila Staneková, výkonná riaditeľka občianskeho združenia AkSen.

Športiáda (8)

Športiáda (13)

-lt-

 

Populárne články