Connect with us

Šport

Mladému tímu pólistov sa podarilo splniť stanovené ciele

Published

on

Reklama

Po roku sa v Piešťanoch opäť predstavili popredné družstvá mužov z extraligy vo vodnom póle. Na turnaji Slovenského pohára štartovali v B-skupine aj domáci vodní pólisti, ktorí nastúpili proti družstvám Bratislavy, ŠKP Košice a Komárna. Mladé mužstvo Piešťan, zložené takmer komplet z kadetov a juniorov, doplnené o dvoch starších hráčov, nastúpilo s cieľom zlepšiť minuloročný výsledok, kedy dosiahli celkové 8. miesto. To sa im do bodky podarilo, keď po troch víťazstvách obsadili 5. miesto.

V piatok popoludní nastúpili proti papierovo najsilnejšiemu celku z Bratislavy a po sympatickom výkone prehrali 15:5. V sobotu dopoludnia porazili Komárno a otvorili si cestu k plánovanému zlepšeniu v celkovom umiestnení. Tretí zápas v skupine proti ŠKP MD Košice, oslabené o hráčov s individuálnymi trestami odohrali výborne a prehrali iba tesným výsledkom 8:7, a takmer sa postarali o najväčšie prekvapenie tohtoročného pohára. Ak by vyhrali v nedeľu ráno by sa predstavili vo finálovej skupine a hrali by o celkovú 3. priečku. Ale ďalej pokračovali zápasom o 5. priečku proti Žiline, ktorá pred sezónou posilnila o skúsených košických hráčov.

Reklama

Chlapci opäť predviedli výborný výkon a napokon triumfovali 12:9, zároveň obsadili konečnú 5. priečku za tradičnou silnou štvoricou z Novák, Bratislavy, ČH Hornets Košice a ŠKP Košice, čo je vzhľadom na tréningové možnosti predovšetkým v zimných mesiacoch a vekovej skladbe družstva výborné. Je to prísľub do budúcnosti, ak sa bude pokračovať v nastúpenom trende. Naše družstvo zároveň zaujalo nasledovnou kuriozitou: najstarší hráč na turnaji bol kapitán Piešťancov Ján Adamkovič a zároveň najmladší hráči boli opäť naši Adam Berlanský a JakubHolič, obaja 14-roční z kategórie starších žiakov.

Zápasy Piešťan v skupine B
Slávia UK Bratislava – KVP Kúpele Piešťany 15 : 5 /4:1, 4:3, 4:0, 3:1/
Góly Piešťan : Pieter 3, Stančík, Filo

Reklama

KVP Kúpele Piešťany – KVP Komárno 9 : 7 /3:2, 2:1, 2:0, 2:4/
Góly Piešťany : Pieter 3, Filo 3, Podhradský, Berlanský J., Baranovič

ŠKP MD Košice – KVP Kúpele Piešťany 8 : 7 /2:2, 2:1, 3:1, 1:3/
Góly Piešťany : Berlanský J. 3, Pieter 3, Stančík

Zápas o 5. miesto
KVP Kúpele Piešťany – VK Žraloci Žilina 12 : 9 /5:1, 0:3, 3:4, 4:1/
Góly Piešťany : Pieter 5, Berlanský J. 2, Filo 2, Berlanský A. 2, Klampár

Zostava KVP Kúpele Piešťany:
Klampár, Stančík, Podhradský, Bebjak, Adamkovič, Berlanský J., Baranovič, Kozák, Filo Pieter, Kalnický, Berlanský A., Mladý, Holič

Konečné poradie Slovenský pohár 2016:
1. KVP Nováky
2. Slávia UK Bratislava
3. ČH Hornets Košice
4. ŠKP MD Košice
5. KVP Kúpele Piešťany
6. VK Žraloci Žilina
7. Pirana SC Topoľčany
8. KVP Komárno

-KVP Kúpele Piešťany-

Populárne články