Connect with us

Reklama

Magura Cup 2015 sa vydaril – Znovuzrodenie MPFL?

Published

on

Reklama

V sobotu 24. októbra sa na ihrisku PFK Piešťany uskutočnil futbalový turnaj „Oldboys“ Malej Piešťanskej Futbalovej Ligy. Turnaja sa zúčastnilo 5 mužstiev resp. tímov, ktoré vznikli zlúčením – HILTON, SLOVAN, THERMAL, FKF MUSTANG a FCD MANCHESTER.

fotka 11Za ideálneho slnečného počasia nastúpili mužstvá systémom – každý s každým – 5 hráčov v poli plus brankár. Hrací čas bol 2 x 12 minút.

Reklama

Futbalisti napriek zrelšiemu veku na ihrisku dokazovali, že nič nestratili zo svojho futbalového kumštu. Bola radosť pozerať sa ako hráči po 60–ke napríklad Milan Stanček, Karol Kuruc, či Pali Bábsky z Hiltonu technicky riešili situácie. Ako Rišo Riedl, úspešný reprezentant v kulturistike, zo Slovana bojoval – vrátane celého jeho tímu. Ako za FKF Mustang v bránke exceloval nestarnúci „Šaňo“ Benedikovič, či v poli Peťo Uváčik. Ako bojoval – a s akou ľahkosťou strieľal góly za Thermál Peťo Chňapko…

Asi najväčším prekvapením bol výkon mužstva FCD Manchester pod vedením futbalovej včeličky – Maťa Síblika, poctivého bojovníka Jožka Kramárika, či futbalovej „konštanty“ Vladka Karabu. Mužstvo nebolo favoritom turnaja – napriek tomu hralo „pomyslené“ finále s mužstvom Thermálu. Síce v ňom prehralo, ale výkonom zanechalo sympatický dojem. Škoda, že sa tesne pred turnajom zranil ich najlepší hráč – Vilo Hudcovič.

Reklama

Celkovým víťazom turnaj sa – bez straty bodu stalo mužstvo Thermál – pod vedením Miška Krajčoviča. Gratulujeme!. Mužstvo obdržalo vecné ceny, za ktoré by sme sa touto cestou chceli poďakovať sponzorovi turnaja – firme TRINITY HOTELS.

fotka 21

Na druhom mieste so siedmymi bodmi nakoniec skončil vďaka prehre – FCD s Thermálom, Slovan. Tretie miesto patrilo spomínanému FCD, ktoré získalo šesť bodov, štvrtý skončil Hilton so 4–mi bodmi a piate miesto patrí – napriek kvalitnému kádru – FKF Mustang, čo by asi pred začiatkom turnaja málokto čakal. FKF pravdepodobne citeľne chýbal bývalý excelentný strelec MPFL Marián Zelený, či v histórii MPFL jeden z jej najlepších hráčov – Pali Kusenda.

Vydarený turnaj zakončili hráči posedením pri kvalitnom koutskom pivku a jemne pikantnom guľáši v reštaurácii Magura….

fotka112fotka 2fotka 3fotka 1fotka 24Jd

Populárne články