Connect with us

Novinky

Kajak & Kanoe Piešťany dosiahol na dva majstrovské tituly

Published

on

Reklama

V Trenčíne sa v termíne od 21. do 22. mája konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v rýchlostnej kanoistike na dlhé trate. Pretekári ale i tréneri sa mohli presvedčiť ako sú na tom ich zverenci v kondičnej príprave na začiatku sezóny. Pretekalo sa na päť kilometrovej trati na toku Váhu a pretekárom z klubu Kajak & Kanoe Piešťany sa podarilo dosiahnuť vynikajúce výsledky. Dva majstrovské tituly vybojovali Daniel Rybanský v K1 a v K2 zase triumfoval spolu s Alexom Rebrom, pódiové umiestnenia získali aj ďalší pretekári. 

ms TrenčínK1 2016_resize

Reklama

Majstrom Slovenska v K1 na 5000 metrov v kategórii 13- ročných sa stal Daniel Rybanský a ako druhý za ním dopádloval Samuel Podhradský. V kategórií K2 na 5000 metrov sa Majstrami Slovenska stali Alex Rebro s Danielom Rybanským. Michal Jurčo s Danielom Ragulom parádne finišovali a odmenou im je bronzové 3. miesto. Kanoista Michal Polakovič skončil rovnako na 3. mieste. Aj dievčatá v K2 na tejto dlhej trati predviedli čo vedia, Timea Henry a Nicol Šútovská obsadili 2. miesto a Dominika Giretová a Patrícia Benková sa tešili z 3. miesta. Romana Mikušová v K1 na tejto náročnej trati obsadila výborné 2. miesto.

MSR 2016 (1)_resize

Reklama

Kajak & Kanoe Piešťany v Budapešti.

Zástupcovia klubu Kajak & Kanoe Piešťany sa 30. apríla zúčastnili pretekov vo farbách Reprezentácie Slovenského mládežníckeho tímu /SMT/ v rýchlostnej kanoistike, na súťaži s názvom A -Híd Építő Kupa Öbölkör bajnokság. Aj v tomto roku sa na štart v jednotlivých kategóriách postavilo viac ako 1000 pretekárov čo svedčí o popularite tohto športu v Maďarsku. Ako sa vyjadril hlavný organizátor pretekov: „Je prestížnou záležitosťou umiestniť sa“. S výsledkom boli spokojní hlavne 13- ročný kajakári na trati 2000 metrov. Daniel Rybanský vo svojej vekovej K1 kategórii dominoval a zvíťazil štýlom štart-cieľ, pričom tento pretek sa mu podarilo vyhrať aj pred rokom. Formu ukázal aj Samuel Podhradský, ktorý si počas pretekov od štartu udržal tretie miesto. Členmi reprezentácie bola aj Timea Henry a Daniel Ragula, ktorí tiež ukázali bojovné srdce.

K2 MS Trenčín 2016_resize

-lt/Text: tlačová správa/Foto: archív klubu Kajak & Kanoe Piešťany-

Populárne články