Connect with us

Novinky

Futbal: Zmeny v piešťanskom futbale, novým predsedom PFK Erik Hlavatý

Published

on

Reklama

Aktualizované: Piešťanský futbal zažil v uplynulých dňoch zmeny, keď sa novým predsedom výkonného výboru stal Erik Hlavatý. Vo funkcii nahradil doteraz pôsobiaceho Róberta Studeného, ktorý viedol PFK Piešťany od roku 2013. Nové vedenie plánuje obnovenie A-mužstva, kde majú pomôcť aj hráči pôsobiaci v  klube v minulosti. Mužov povedie ako hlavný tréner Michal Krajčovič, úlohu športového manažéra prevezme Cyril Stachura a v kádri by mali pôsobiť napríklad Peter Uváčik či Peter Vallo. Informácie priniesol portál trnavskýhlas.sk.

IMG_2811_resize

Reklama

Róbert Studený sa ujal vedenia PFK Piešťany, krátko potom, čo klub v lete roku 2013 prišiel o hlavného sponzora. Piešťanské A – mužstvo nenastúpilo v roku 2015 do jarnej časti tretej futbalovej ligy, kvôli finančným problémom. Rok a pol pôsobenia v III. lige stál klub približne 40 000 eur a ekonomickej situácii PFK nepomáhala nízka priemerná návštevnosť platiacich divákov, ktorá sa pohybovala okolo 50 ľudí.

Vo funkcii predsedu klubu skončil Róbert Studený 13. júna kedy odstúpil a následne bolo zvolené nové vedenie. Podľa jeho vyjadrenia prebral PFK Piešťany v dosť zlom stave, prakticky bez materiálneho a technologického vybavenia, pričom musel riešiť také základné veci ako bránky, dresy či kosačky. I keď ho to stálo dosť veľa peňazí novému vedeniu necháva funkčný klub.

Reklama

„Po skončení vo funkcii sa chcem venovať viac rodine, firme a aj svojej veľkej záľube – muškáreniu, v ktorej som v minulosti bol aj reprezentantom Slovenska a tento rok som na to nemal vôbec čas. Futbal v klube momentálne hrávajú aj dvaja moji synovia a takže na PFK Piešťany určite nezanevriem a ak bude niečo treba ochotne s čímkoľvek pomôžem. Budem samozrejme rád, keď klub bude prosperovať a je dôležité, aby dostali čo najviac priestoru mladé talenty, ktoré potrebujú rozvíjať a možno sa tu podarí vychovať ďalšieho Filipa Hološka. Verím tiež, že novému vedeniu sa podarí získať sponzorov a tiež vyjednať väčšiu podporu zo strany mesta,“ informoval náš portál Róbert Studený.

Aktuálne majú Piešťany úspešné družstvá dorastencov, keď sa vynikajúcou hrou prezentovali hlavne mladší dorastenci, ktorí vyhrali III. ligu západ do 17 rokov s výrazným náskokom. Na piešťanskom futbalovom štadióne sa tento rok a vlani konal tiež mládežnícky Junior Cup organizovaný Radom Mlynárom, určený chlapcom a dievčatám do 13 rokov, ktorý prilákal napríklad aj slávny AS Rím.

_MG_9438w

Podľa Erika Hlavatého má nové vedenie dva základne ciele z dlhodobého hľadiska. Prioritou číslo jeden je denne plné ihrisko detí, ktoré budú športovať a druhý cieľ sa týka A mužstva. E. Hlavatý v rozhovore pre Trnavský hlas hovorí, že nikde nie je napísané, že Piešťany musia hrať druhú ligu, chcú stavať na svojich odchovancoch, pričom by radi obnovili akúsi hrdosť a vzťah hráčov, ktorí budú hrať za tento klub. Nové vedenie už prihlásilo A – mužstvo do najnižšej oblastnej súťaže, teda ôsmej ligy.

Nový predseda výkonného výboru prešiel v minulosti mládežníckymi kategóriami PFK Piešťany a v klube pôsobil do svojich 19-tych rokov, po úraze kolena pokračoval v Bukovej a Dolnom Lopašove.

-lt/Zdroj: Trnavský hlas/Foto: archív-

Populárne články