Connect with us

Šport

Futbal: Muži zdolali Pastuchov 5:0, mladším ročníkom sa darilo striedavo

Published

on

Reklama

Seniorský tím PFK Piešťany hostil v nedeľu 18. septembra na domácom štadióne Pastuchov. Naši futbalisti na ihrisku opäť dominovali a po polčasovom výsledku 2:0, svoj náskok nakoniec navýšili na 5:0. Mladším ročníkom sa darilo striedavo, pričom zvíťaziť sa podarilo mladšiemu dorastu a a starším žiakom.

IMG_3506_resize

Reklama

Muži
7. kolo

Piešťany – Pastuchov 5:0 (2:0)

Reklama

Góly: 4. Peter Prištic, 13., 77. Marek Staško, 27. Ján Stachura. 83. Jozef Glos

Zostava : Olejník- Szabo, Javorka (68’Octa), Stachura .J, Krajčovič- Prištic (46’Sýkora), Stachura C., (80’Potúček), Glos, Valla- Nagaj, Staško.IMG_3508_resize

Priebeh zápasu: Domácim opäť vyšiel vstup do zápasu a prvá šanca prišla po nacvičenej kombinácií už po pár sekundách, no strelu Prištica zablokoval obranca hostí. O 3 minúty sa už skóre menilo, keď ten istý hráč z blízky svoju druhú šancu premenil – 1:0. Na druhý gól asi 300 divákov čakalo do 28. Minúty, keď na roh Glosa najvyššie vyskočil Ján Stachura a hlavou zvýšil na 2:0. Hostia sa snažili o rýchle protiútoky a po jednom z nich stálo pri domácich šťastie, keď útočník hostí poslal loptu povedľa ležiaceho brankára Olejníka a tá skončila tesne vedľa ľavej žrde. Hráči PFK naďalej zvierali súpera na jeho polovičke a vytvárali si šance, no gól už do polčasu nepadol ani po samostatnom nájazde Prištica, ktorý trafil len brvno.

V druhom dejstve tlak domácich narastal a obrana na čele s brankárom hostí vydržala len vďaka veľkej obetavosti. Strely domácich si však nenašli do brány cestu. V 57. minúte, po najkrajšej akcii zápasu, keď si Glos narazil loptu v strede ihriska so Stachurom a nabehol si do krídelného priestoru, z ktorého odcentroval k Staškovi a ten pohodlne skóroval na 3:0. Domáci chceli pre divákov pridať aj ďalšie góly, no lepila sa na nich nervozita, čoho dôsledkom bola pribúdajúca nepresnosť. Ďalší gól padol až v 77. minúte, keď vo vnútri pokutového územia dostal ideálnu prihrávku opäť Staško a ten šancu znova premenil. Záverečný gól padol po tvrdej strele Glosa, ktorú hosťujúci obranca nešťastne stečoval do vlastnej siete. Piešťanskí hráči chceli do konca pridať aj ďalšie góly, no hostia už týmto útokom odolali.

tabuľka

„Zápas bol od začiatku plne v našej réžii. Predviedli sme niekoľko pekných akcií, dokázali sme si vytvárať veľké množstvo šancí, no keď sa nám prestane dariť kombinácia, začneme si vytvárať zbytočnú nervozitu, čo sa zákonite prejaví na hre. Samozrejme, mrzí ma nepremienanie šancí, ktorých sme mali aj na dva zápasy a tento mohol skončiť aj 15:1, no verím, že nabudúce budeme presnejší,“ zhodnotil zápas tréner Michal Krajčovič.IMG_3518_resize

Starší dorast U19
7. kolo

Piešťany – Sereď 3:5 (2:1)

Góly: 8. Adam Kusý, 25. Martin Gula, 58. Denis Štefanka – 2., 85. Norbert Jankto, 50., 82. David Jankulic, 79. Denis Bosý

7. kolo: Zostava: Kunic – Štefanec, Miškech, Rusnák, Hlatký – Janotík, J. Štefanka, D. Štefanka, Kusý, Blahuta – Gula

Už v úvode zápasu však hostia preukázali svoju ofenzívnu silu, keď v 20. sekunde zápasu zahodili „tutovku“, na čo však domáci vôbec nezareagovali a hneď z ďaľšej akcie hostia strelili úvodný gól zápasu. Postupne však začali preberať iniciatívu domáci hráči, ktorí vychádzali zo zabezpečenej obrany a podnikali útočné akcie do otvorenej súperovej obrany. S pribúdajúcimi minútami si domáci hráči vytvárali aj šance, ktorými ohrozovali bránu súpera. V polovici prvého polčasu už bolo skóre zápasu zmenené v prospech domáceho PFK, keď úspešnými strelcami gólov boli Kusý a Gula, a do konca prvého polčasu sa prelievali akcie z jednej strany na druhú, čo bolo spôsobené aj mimoriadnou aktivitou hráčov Serede v útočnej zóne. Obe mužstvá predvádzali kvalitný futbal, ktorý zodpovedal ambíciam oboch klubov hrať o predné miesta v tabuľke. Do polčasu sa však už skóre, napriek šanciam na jednej aj druhej strane, nezmenilo.

Do druhého polčasu nastúpili hosťujúci hráči s obrovskou túžbou zmeniť výsledok, no domáci hráči bojovnosťou a nasadením držali hráčov Serede v dostatočnej vzdialenosti od svojej brány. Keď už úvodný druhopolčasový tlak ustupoval, využili hráči Serede nedôraz v 16-ke domácich futbalistov a bolo vyrovnané. Následne sa hralo obojstranne veľmi kombinačne, pričom v 58. minúte brankár hostí urobil prešľap na hranici šestnástky a z nariadeného priameho kopu krásne trafil Štefanka. Keď sa zápas pomaly prelínal do svojej poslednej desaťminutovky a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mal zápas nejako výrazne výsledkovo meniť, prišla totálna strata koncetrácie v radoch hráčov PFK, čo nebezpeční hostia na čele s Janktom, Jankulicom a Boženíkom dokonale využili, keď strelili 3 góly.

Vzhľadom na predvedenú hru je výsledok pre domáce mužstvo až príliš krutý, ale zároveň je aj ponaučením pre hráčov, že zápasy s vyspelými mužstvami sa hrajú 90. minút a v žiadnom okamihu nemožno podceniť situáciu na ihrisku. Nečakaný výbuch v poslednej 10-minutovke dokumentuje aj nepremenený pokutový kop, ktorý v 88. minúte za stavu 3:5 nepremenil D. Štefanka a brankárom vyrazenú loptu nabiehajúci Chmeliana netrafil do prázdnej bránky. Výsledok zápasu je o to bolestivejší, že v oboch posledných zápasoch – Šaľa, Sereď – boli hráči PFK Piešťany lepším mužstvom, keďže futbal sa však hrá na body s pribúdajúcimi bodovými stratami sa domácim futbalistom postupne vzďaľuje čelo tabuľky, keď strata na prvé dve mužstvá je momentálne 7 bodov.

„Ak by sobotňajší zápas trval 80 minút, tak hráči domáceho PFK si zaslúžia absolutórium za predvedený výkon a získali by do tabuľky 3 dôležité body v boji o popredné umiestnenia. Keďže sa však zápas odohráva 90. minút a poslednú 10-minutovku domáci prehrali 0:3, všetky body smerovali do Serede,“ povedal o prehre Martin Javorka.

Mladší dorast U17
7. kolo

Piešťany – Sereď 4:1 (1:0)

Góly: 39. Filip Korec, 44. Patrik Chudý, 53. Lukáš Psalman, 68. Jakub Lenovský – 69. Patrik Sklenár

Štarší žiaci U15
7. kolo

Piešťany – Skalica 1:0 (1:0)

Góly: 31. Juraj Hlbocký

7.kolo: Zostava: Frievald, Ruľak, Ďurák, Valo, Kovačík, Žižka /´53 Stolárik/, Hlbocký, Glos, Bušík, Sloboda/´66Gono/, Štetka

„Proti kvalitnému súperovi sme zvolili defenzívne ladenú taktiku aj s mnohými zmenami v rozostavení, ktoré zasiahli aj hráčske funkcie, s jediným zámerom – prehustiť priestor a trpezlivo vyčkať na vhodnú hernú situáciu pre rýchly protiútok do otvorenej obrany súpera. Tento strategický cieľ sme dokázali napĺňať už od úvodných minút, keď sme pohrozili niekoľkými rýchlymi útokmi za obranu Štetkom. Gólova bola až 31´ minúta, keď sme získali po odkope brankára loptu Bušíkom, ktorý ponúkol kolmú finálnu prihrávku Hlbockému, a ten po nájazde obišiel aj brankára a sám zakončil do prázdnej brány. V 2 polčase sme sa nezľakli vedenia a pokračovali sme v plnení úloh z 1 polčasu a dobrým obranným blokom sme súperovi takmer nedovolili ohroziť bránu, k čomu prispeli všetci hráči bojovnosťou, a to najmä v defenzívnej fáze, ktorá rozhodla o 1. domácom víťazstve. Príjemným prekvapením pre mňa bolo, že niektorí hráči, ktorí nastúpili v iných hráčskych funkciách ako boli zvyknutí, si svoje úlohy zvládli nadštandartne. A to najmä Valo a Kováčik,“ opísal víťazstvo tréner Szilárd Petényi.

Mladší žiaci:

7.kolo

Piešťany – Skalica 0:4 (0:1)

Góly: 14. Samuel Kos, 43. Robert Koštuřík, 45. Lukáš Kumpan, 50. Oliver Rusnák (vl)

7. kolo: Zostava PFK : Maliga, Gulan-Fajnor, Hlavatý, Muller, Hudec, Vereš, Pánsky, Vatrt, Labat, Rusnák, Daňhel, Čimo, Repášová, Buček, Petroman

„Proti favoritovi zápasu sme začali veľmi dobre a v úvode si hráči PFK vypracovali tri gólové príležitosti, ktoré zostali nevyužité. Postupne hostia prevzali iniciatívu a išli do vedenia. Pred koncom polčasu bola faulovaná aktívna Saša Repášová, ale nám sa nepodarilo vyrovnať ani z pokutového kopu. Bola to veľká škoda, lebo to mohla byť vzpruha pre náš tím. V druhom polčase bola zo začiatku hra vyrovnaná, ale hostia si vypracovali viac gólových príležitosti, ktoré aj premenili. Tak, ako v Dubnici je pre nás výsledok krutý, lebo góly sme dostali až v závere. V dnešnom zápase rozhodli individuality, ktoré boli na strane súpera,“ vyjadril sa tréner Cyril Stachura.

-Autor: MB/TK PFK/Foto: MB/TK PFK-

Populárne články