Connect with us

Novinky

Basketbal: „Je to pre mňa veľká výzva,“ vraví nová generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková

Published

on

Reklama

Pred pár týždňami sa v realizačnom tíme Piešťanských Čajok udiali niektoré zmeny. Novou generálnou manažérkou klubu sa stala Bronislava Borovičková, ktorá v minulosti pôsobila pri tíme ako asistentka trénera. Staronová tvár v piešťanskom tíme sa svojej novej funkcie chopila s veľkým elánom a v rozhovore pred začiatkom letnej prípravy prezradila niektoré novinky.

13178698_1352093428137824_7032276481863347262_n

Reklama

Ako vznikla po niečo vyše roku opätovná spolupráca s Piešťanskými Čajkami?

Je pravda, že po odchode na materskú dovolenku som fyzicky odišla z Piešťan, ale v podstate som nikdy neodišla. Bola som za to obdobie v neustálom kontakte, či už s hráčkami alebo trénerom. Keď mi to bolo časovo umožnené, sledovala som aj ich zápasy.

Reklama

V minulosti ste tu pôsobila ako asistentka trénera, teraz budete generálnou manažérkou. Čo všetko bude Vaša nová práca obnášať?

Je to úplne iná náplň prace, aj keď si myslím, že je veľmi dobre, keď na takomto poste je človek, ktorý ma k basketbalu blízko a rozumie sa mu. Pochopiteľne musí mat popritom aj manažérske schopnosti. V prvom rade ma čaká na začiatok to najdôležitejšie a to skladanie družstva pre nadchádzajúcu sezónu, ďalej vytváranie vízie družstva do budúcnosti, chémie vo vnútri tímu, čo je to najpodstatnejšie pre úspech či už klubu alebo akejkoľvek fungujúcej firmy.

V podobnej pozícii budete pôsobiť prvýkrát. Ako si veríte na tento post?

Áno je pravda, že je to pre mňa niečo nové, ale zároveň veľká výzva. Čas ukáže, že či je to funkcia šitá na mňa, ale zatiaľ sa v nej cítim, ako ryba vo vode.

Máte za sebou dlhoročnú úspešnú hráčsku kariéru, počas ktorej ste nadobudla množstvo kontaktov a skúseností. Bude to pri Vašej novej práci veľkou výhodou?

Samozrejme, pôsobila som vo viacerých kluboch na vysokej úrovni, či už USK Praha, Šopron alebo Győr, ktoré sú kluby hrajúce európske súťaže. Beriem to tak, že je to iba môj bonus, ktorý si prinášam so sebou. V každom klube bolo niečo super a niečo čo moc nefungovalo, tak môžem porovnávať, vylepšovať a vyhýbať sa nedostatkom.

Čo by ste chceli z pozície generálnej manažérky priniesť do tímu Piešťanských Čajok?

Tak ako som spomenula, pôsobila som vo viacerých špičkových kluboch, mám za sebou účasť na štyroch majstrovstvách Európy a počas pôsobenia Natálii Hejkovej, pri ženskej reprezentácii som bola v pozícii manažérky družstva, keďže som sa zranila ako hráčka. Je úplne logické, že by som chcela preniesť všetky svoje skúsenosti a pohľady na fungovanie tímu, ako takého aj do Piešťan. Sú tu na to všetky predpoklady, stabilne ekonomické zázemie a vlastná hala. Na tomto sa dá budovať športový život klubu na vysokej úrovni. Samozrejme chce to čas a trpezlivosť. Postupné kroky v športovej oblasti, ako aj práca s fanúšikmi a spolupráca s mestom. Chcem sa pokúsiť o to čo k podstate športu patrí. Prinášať ľuďom radosť z hry, prenášať pozitívnu energiu na celé okolie a zapáliť pre úspech čo najviac priaznivcov.

13087581_1341353675878466_1829373956809768456_n

Hoci oficiálne nastupujete do novej pozície od 1. júna, neoficiálne ste už začali pracovať prakticky pred mesiacom. Hlavnou úlohou je teraz vyskladať káder pre budúcu sezónu. Môžete prezradiť, ako sa vyvíjajú rokovania s hráčkami?

Pracujeme na tom už veľmi intenzívne. Denne absolvujem rokovania s hráčkami s trénermi, ako aj s prezidentom klubu. O všetkých výsledkoch budeme včas verejnosť informovať. Dievčatá v týchto dňoch absolvujú rôzne testovania a vyšetrenia a od pondelka sa začína prvá časť letnej prípravy, kedy predstavíme prvé mená, ktoré do nej nastúpia.

Keďže ste v minulosti robili asistentku trénerovi Martinovi Pospíšilovi, budete mu a jeho asistentovi Richardovi Kucsovi aj teraz nápomocná pri basketbalových veciach?

Samozrejme, keď bude chcieť radu, určite mu poviem svoj názor. Aj počas predchádzajúcich sezón sme komunikovali veľmi veľa, či už keď bolo ťažšie alebo lepšie a potreboval počuť aj iný názor, možno ten ženský.

Váš predchodca Miloš Drgoň odviedol tie roky pri Čajkách veľmi dobrú prácu. Bude ťažké na to nadviazať?

V prvom rade Milošovi Drgoňovi patri veľká vďaka, za to čo pomohol vybudovať v Piešťanoch a kam priviedol piešťanský basketbal. Klub, ktorý reprezentuje mesto nielen na domácej scéne, ale robí dobru reklamu už aj v Európe. Dokázal priniesť a zanietiť do klubu pána Miroslava Nerada. Za jeho pomoci klub funguje na vysokej profesionálnej úrovni. Keď sa toto všetko spojí s ambicióznymi trénermi i realizačným tímom, ponúka to hráčkam veľmi dobre podmienky na ich hráčsky rozvoj a to fakt môžem porovnať na základe mojich skúsenosti. Takže určite chceme v tomto pokračovať a možno priniesť niečo nové, posúvať klub vyššie a vyššie a starať sa o značku Piešťanské Čajky ako takú.

-Zdroj a foto: Piešťanské Čajky-

Populárne články