Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky vyhrali v Šamoríne aj v oklieštenej zostave

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky vstúpili do extraligy v novom roku už 2. januára víťazstvom v Šamoríne 62:41. Pre Čajky to však nebolo vôbec jednoduché víťazstvo, nakoľko nastúpili bez viacerých hráčok základnej zostavy.

_MG_1085_wČajky sa v zápase so Šamorínom museli zaobísť, bez zranených Lucie Krč-Turbovej, Marty Páleníkovej a oboch Američaniek Nadii Parker i Monicy Engelman, ktoré ešte nepricestovali z USA. Do zápasu naopak nastúpili dve nové hráčky Katarína Slimáková a Lucia van Dalen.

Reklama

Prvá štvrtina bola vyrovnaná, družstvá sa rozohrávali a napokon ju lepšie zvládli hosťujúce Čajky. V druhej časti však už piešťanské basketbalistky na palubovke dominovali a na polčasovú prestávku už išli s vedením 29:17. Domáce hráčky po prestávke vyrovnali hru, no na Piešťanky to nestačilo. Tie aj tretiu časť vyhrali 18:15. V poslednej štvrtine si Čajky svoje novoročné víťazstvo postrážili a zvíťazili o 21 bodov 62:41.

Richard Kucsa, asistent trénera Piešťanské Čajky: „Gratulujem dievčatám k víťazstvu. Som rád, že zápas sme vyhrali, aj keď sa momentálne nachádzame v špecifickej situácii. Do zápasu nastúpili aj dve nové hráčky, pre ktoré to nebolo jednoduché. Súper sa držal na dostrel, ale nepustili sme ho aby sa ujal vedenia.“

Reklama

ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajky 41:62 (10:12, 7:17, 15:18, 9:15)
Zostava/body Čajok: Dudášová 12, Oroszová 10, van Dalen 2, Slimáková 5, Majtásová, Pilátová 2, Felixová 13, T. Páleníková

Zdroj: TS Piešťanské čajky / T. Horký Ilustr. foto: -th-

Populárne články