Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky proti Adane nezvládli druhý polčas a prehrali

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok v stredu 28. októbra privítali v historicky prvom Euro Cupovom zápase na domácej palubovke turecký tým Adana Aski. Úvodný kôš duelu strelila už po pár sekundách Lucia Krč-Turbová. Naše dievčatá síce  hrali vynikajúco a bojovali, ale najmä v druhej polovici zápasu ich súperky dominovali. O výsledku nakoniec rozhodlo viacero nepresností na našej strane pri zakončení, a tiež body, ktoré dali Turkyne z trestných hodov.

IMG_7444_resize_resize

Reklama

Čajkám sa vstup do zápasu celkom vydaril a po necelých troch minútach si vybojovali náskok 10:2, najmä vďaka trojkovým hodom Engelman a Krč-Turbovej. Hráčky Adany následne prevzali iniciatívu, začali sa častejšie presadzovať cez obranu domácich a znížili na 13:14. V posledných sekundách vyrovnala z trestného hodu na 14:14 Zahui. Hneď v prvej minúte druhej časti Adana odskočila na štyri body, a tento rozdiel si udržiavala viac-menej až do konca prvého polčasu. V závere síce Čajky zabrali, no znížili na 29:32. Najväčší rozdiel bol v podkošovej hre, kde boli hosťujúce hráčky dôraznejšie.

IMG_7908_resize

Reklama

Tretia časť bola pre Čajky veľmi nešťastná, nedarilo sa im strieľať jednoduché koše a príliš ľahko púšťali hosťujúce hráčky do zakončenia. V tejto perióde na palubovke Adana doslova dominovala a Čajkám odskočila na vysoký rozdiel 61:41.Podobný priebeh mala aj posledná štvrtina, hostky si v pohode postrážili víťazstvo a prvý zápas EuroCupu vyhrali v Piešťanoch 87:62.

IMG_7429_resize

Hlasy po zápase:
Martin Pospíšil, Piešťanské Čajky: „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Hrali sme koncentrovane, tak ako sme si predstavovali. Neskôr sme však zle eliminovali doskok hosťujúcich hráčok a nedarilo sa nám premieňať naše šance. Výsledok v prvom polčase mohol byť úplne iný. Zápas sme stratili v druhej polovici, kedy sme boli veľmi nedisciplinovaní a Adana ukázala, aký má level a tieto chyby tvrdo trestala. Najviac ma mrzí, že sme v druhom polčase inkasovali 55 bodov, čo je veľmi veľké číslo. Hrali sme proti jednému z najlepších tímov v EuroCupe. Gratulujem im k víťazstvu.“

Lucia Krč-Turbová, Piešťanské Čajky: „Veľký problém nám robil súperov doskok. Pod košom sme nespravili prácu, ktorú sme mali. Vedeli sme, že tak Adana hrá, no napriek tomu sme to nedržiavali. V druhom polčase to bol hurá systém, pripadalo mi, že sme boli nejaké dezorientované. Keď hráme podľa nášho systému, tak vieme hrať vyrovnaný basketbal aj s takýmto kvalitným družstvom. Musíme si zo zápasu zobrať ponaučenie.“
IMG_7600_resizeKaan Artun, tréner Adana Aski: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, pretože Čajky majú mladý tím majú tvrdú obranu a doma hrajú veľmi dobre a agresívne. Ale my máme začiatok sezóny, máme nových hráčov a potrebujeme ich vidieť v každom zápase. Každá hráčka dnes urobila super prácu a o našom víťazstve rozhodla najmä druhá polovica, kedy sme hrali agresívne v obrane a to znamenalo náš úspech. Chcel by som popriať súperovi veľa šťastia v ďalších zápasoch.“

Riquina Williams, Adana Aski: „Zápas bol veľmi agresívny, nič sme si navzájom nedarovali. Náš tréner nastolil dobrú taktiku, ktorú sme poctivo dodržiavali. Pred pár rokmi som hrala na Slovensku za Košice a cítila som sa tu opäť dobre. Som rada, že sme v Piešťanoch uspeli.“

Piešťanské Čajky – Adana Aski 62:87 (14:14, 29:32, 41:61)

10:2, 14:14, 22:25, 29:32, 34:42, 41:61, 52:78

PIEŠŤANSKÉ ČAJKY: Krč-Turbová 8, Bartoňová , Engelman 14, M. Páleníková 5, Parker 19 (Dudášová 7, Oroszová 3, Pilátová, Felixová, T. Páleníková 6). Tréner: M. Pospíšil.

Adana Aski: Nicickaite 27, Atacan 3, De Souza 8, Williams 23, Can 7 (Sinan 3, Dalgalar 2, Tabakci 6, Zahui 8)Tréner: Kaan Artun.

TH: 9/8 – 30/26. FAULY: 23 – 15, 5 faulov: 34. M. Páleníková. TROJKY: 6 – 7. DIVÁCI: 700. ROZHODCOVIA: Jovovic, Poljansek, Adamovic. ŠTVRTINY: 14:14, 15:18, 12:29, 21:26.

Foto: lt/Zdroj: TS Piešťanské Čajky

Populárne články