Connect with us

Šport

Víkend bude patriť rugby v Piešťanoch aj vo svete

Published

on

Reklama

Rugby nie je len jedným z najtvrdších športov, je aj neuveriteľne férovým a gentlemanským súperením. V sobotu odohrajú tímy Nového Zélandu a Austrálie finálový zápas o titul majstrov sveta na londýnskom štadióne Twickenham s kapacitou 82000 divákov a zakončia tak 6 týždňov trvajúcu sériu zápasov. Na nedeľu 1. novembra pripravila Slovenská rugbyová únia, Rugby Union Club Piešťany v spolupráci s PFK Piešťany historicky prvý turnaj Memoriál Tonyho Puverle a 3. kolo Majstrovstiev Slovenska 7´s. Naši mladí rugbisti sa na ňom predstavia vo vôbec prvých dvoch domácich exhibičných zápasoch. Najtvrdších piešťanských hráčov rugby môžete prísť podporiť povzbudzovaním od 12:00.

12189989_1652727571681847_3934325018341248083_n

Reklama

„V nedeľu ukončia slovenskí ragbisti jesennú časť sedmičkovej súťaže v Piešťanoch. Pre Piešťany to bude historická udalosť, keď sa na štadióne PFK odohrajú vôbec prvýkrát súťažné stretnutia v našom športe. Tretie kolo Majstrovstiev Slovenska 7´s – Memoriál Tonyho Puverle sa začne o 12:00 a na turnaji sa okrem ligových zápasov odohrajú aj exhibičné stretnutia domácich mladíkov. Prítomní diváci uvidia aj prezentáciu rugby na vozíčku, ktorú nám predstaví slovenský reprezentant v tomto športe Adam Porubský. Do Piešťan by sa rugby malo tento rok ešte vrátiť, a to na reprezentačnej úrovni. Naša únia plánuje odohrať prípravné stretnutia v sobotu 21. novembra v kategórii juniorov U18, ako aj zápas reprezentačného tímu mužov,“ informoval portál Slovenskej rugbyovej únie.

V Piešťanoch sa bude hrať na hlavnej ploche futbalového areálu. Tam pred pár týždňami došlo vďaka sponzorovi k výmene starých napevno osadených futbalových brán za nové demontovateľné. Na ich mieste sa dajú rovnako osadiť bránky pre rugby. „Teší ma, že futbalový areál, ktorý parí Mestu Piešťany a my futbalisti ho máme v nájme, môže slúžiť maximu športovcov. Hráči rugby trénujú na vedľajších plochách a na hlavnej budú hrávať zápasy pri vzájomnej koordinácii termínov,“ vyjadril sa k téme využívania štadiónu Róbert Studený predseda PFK Piešťany.

Reklama

-lt/foto: facebook-

 

Populárne články