Connect with us

Kultúra

Xindl X mieri do Piešťanského pivovaru, koncertom vyvrcholí slovenské turné

Published

on

Reklama

Známy český textár a pesničkár XINDL X mieri do Piešťanského pivovaru, koncertom vyvrcholí jeho tohtoročné slovenské turné. Vystúpenie je na pláne v piatok 28. októbra o 20:00 a okrem najväčších hitov zahrá aj skladby z nového albumu Kvadratúra záchranného kruhu, ktorý vyšiel v septembri. Hudobník vo svojej tvorbe kombinuje hiphopové frázovanie s popom, folkom, country a ďalšími štýlmi. Už niekoľko rokov bezpochyby patrí medzi najúspešnejších muzikantov na českej hudobnej scéne. Na poslednom koncerte boli vstupenky beznádejne vypredané, takže ak si užiť podujatie v pivovare, určite si miesta zabezpečte v predpredaji.

IMG_4396_resize

Reklama

Za svoj debutový album Návod ke čtení manuálu získal Xindl X zlatú platňu a 3 nominácie na cenu Českej hudebnej akadémie Anděl v kategóriách pieseň roku (Anděl), videoklip roku (Anděl) a folk a country album. Videoklip k piesni Anděl z tohto albumu sa stal najsledovanejším českým videom na Youtube s viac ako 7.000.000 prehraniami.

Za album Praxe relativity, z ktorého pochádzajú úspešné single Dysgrafik, Láska v housce (duet s Olgou Lounovou), Chemie a Nejlepší kuchař, získal Xindl X zlatú platňu a 3 nominácie na cenu Českej hudobnej akadémie Anděl v kategorích pieseň roku (Láska v housce), videoklip roku (Láska v housce) a spevák roku. Pieseň Láska sa stala najhranejším hitom v českých rádiách. V tom istom roku získal Xindl X ocenenie skokan roku v ankete Český slavík.

Reklama

14358657_968295946614610_5030536855433174983_n

Jeho skladby V blbým věku, Anděl, Barbína, Chemie, Láska v housce, Štědrý večer nastal a Dysgrafik, ktoré poznáte aj z éterov našich rádií, patria medzi najhranejšie skladby v českých rádiách a medzi najsledovanejšie české skladby na YouTube.

-Piešťanský pivovar/Foto: archív-

Populárne články