Connect with us

Kultúra

Na finisáži YOUNG ART SHOW 9 predvedú svoje kolekcie viaceré talentované dizajnérky

Published

on

Reklama

Výstavu 65 mladých výtvarníkov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Ruska, Rumunska, Srbska, Španielska, Veľkej Británie i USA a ešte mnoho ďalšieho ponúkne deviata YOUNG ART SHOW. Slávnostná finisáž je na pláne v piatok 21. októbra o 19:00 vo Veľkej sále Domu umenia. Podujatie bude moderovať Diana Hágerová a publikum bude mať možnosť vzhliadnuť kolekcie mladých a talentovaných módnych dizajnérok.

plagát_poster_ YAS9_A2_420 x 594_3 mm orez_CMYK_4+0_ONL 150g_200ks

Reklama

Prvým cieľom YOUNG ART SHOW je pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu. Dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie. Projekt je zameraný najmä na študentov a absolventov domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl.

Druhým cieľom YOUNG ART SHOW je edukačná činnosť. Vzbudiť záujem publika o výtvarné umenie, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany.

Reklama

Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením. Vzbudiť väčší záujem o dianie na Slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne.

Na módnej prehliadke 21. októbra počas finisáže predvedú svoje kolekcie módne dizajnérky: Kristína Bánovská, Monika Pšenicová, Petra Kovácsová, Tatiana Ďurkovová, Tatiana Dvořáková, Viera Futáková. Program bude obohatený vystúpením klaviristu Jána Raua, tanečníkov z For Fun Crew a rappera VLADISA. Počas finisáže budú môcť návštevníci ochutnať špeciality z dielne študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.

-Tlačová správa YOUNG ART SHOW/Foto: archív-

Populárne články