Connect with us

Kultúra

Festival Cinematik včera oficiálne otvorili v Dome umenia, náladu dotvárali historické vozidlá

Published

on

Reklama

11. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cinematik zažil včera 13. septembra slávnostný zahajovací ceremoniál. Príjemnú náladu titulného filmu Café Society už pred Domom umenia dotvárali historické vozidlá, ktoré priviezol sám predseda Automotoklubu – Veteran Car Clubu Piešťany Ján Horňák. Dnes čaká návštevníkov festivalu 13 celovečerných filmov a dokumentov, ujsť by si nemali nechať napríklad Nebo nad Berlínom, Vojnu proti všetkým či High-Rise.

IMG_7583_resize

Reklama

„Ďakujem, že ste všetci prišli. V prvom rade vás chcem pozdraviť od pani Turzonovovej, ktorú za nami dnes nepustili z divadla a chcem sa poďakovať aj nášmu vytrvalému štábu, že tohtoročný festival tak skvele zorganizoval a samozrejme všetkým našim partnerom a všetkým vám, ktorý chodíte do kina. Dúfam, že si tohtoročný Cinematik spolu užijeme,“ povedal na otváracom ceremoniále výkonný riaditeľ festivalu Cinematik Tomáš Klenovský.

IMG_7585_resize

Reklama

„Budem sa asi tri sekundy pozerať, pretože tento pohľad sa mi veľmi páči. Vždy robíme všetko pre to, aby sa nám toto veľké kino podarilo naplniť a veľmi ma teší, že sa nám to darí. Čo sa týka tohto úvodného ceremoniálu tak sa mi veľmi páči jeho rýchly telegrafický štýl, nebudem ho kaziť a preto poviem „Vitajte v najlepšom slovenskom festivalovom meste – v Piešťanoch“,“ doplnil umelecký riaditeľ festivalu Cinematik Vladimír Štric.

IMG_7539_resize

IMG_7545_resizeIMG_7534_resizeIMG_7527_resizeIMG_7505_resizeIMG_7519_resizeIMG_7504_resizeIMG_7516_resizeIMG_7525_resizeIMG_7557_resize

-lt-

Populárne články