Connect with us

Šport

Zumba spaľovala tuky v parku

Published

on

Reklama

Tri hodiny zumby pod holým nebom zažilo asi päťdesiat účastníčok Zumba Open Air Party, ktorá sa uskutočnila 6. augusta v mestskom parku. Prvé podujatie tohto druhu dopadlo podľa jednej z organizátoriek Kataríny Augustinekovej na výbornú, najmä vďaka vydarenému počasiu.

[singlepic id=17324 w=320 h=240 float=right]„Tak, ako sme rozbehli zumbathony, ktoré by sa mali pravidelne opakovať dvakrát ročne, tak isto chceme opakovať aj takéto open air party. Samozrejme tu je to ťažšie, keďže je to spojené s prajnosťou počasia,“ povedala inštruktorka zumby Katarína Augustineková.

Reklama

Všetky účastníčky trojhodinového, [singlepic id=17319 w=320 h=240 float=left]takmer nepretržitého tancovania zumby sa už na prvý pohľad veľmi dobre zabávali. Napriek náročným športovým výkonom nechýbal na ich tvárach úsmev. Zumba totiž ľudí nabíja energiou. „Tento tanečný fitness program kombinuje dynamickú latinsko-americkú hudbu a letino dance s aerobnými pohybmi. Využíva prvky tancov ako Salsa, Merengue, Cumbia, Reaggaeton, Flamenco, Hip-Hop, Cha-cha, Samba, Calypso, Belly Dance a mnohých ďalších. Zumba vychádza z princípu, že cvičenie má byť jednoduché a zábavné. Snaží sa vytvoriť párty atmosféru. Choreografie striedajú pomalé a rýchle rytmy na princípe intervalového tréningu s cieľom spáliť tuky, vyformovať postavu a posilniť srdce,“ vysvetlila inštruktorka.

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=rvAPC0T_Zu4[/youtube]

Reklama

Ona sama sa k zumbe dostala ako návštevníčka jedného z kurzov v Piešťanoch. Okamžite si ju zamilovala, neskôr sa stala inštruktorkou a dnes cvičí aspoň päťkrát do týždňa. „Úprimne, neviem si bez zumby predstaviť život. Je to to, čo ma napĺňa, čo mi dodáva energiu a radosť do života. Nie je to len cvičenie, ale životný štýl.“

Záujemcovia, ktorí by chceli so zumbou začať, nájdu všetky potrebné informácie vrátane cvičebného programu Kataríny Augustinekovej na webe www.zumba.com.

[nggallery id=983]

Autor: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články