Connect with us

Šport

Veslovanie: L. Babač pred majstrovstvami sveta optimistom

Published

on

Reklama

Tlačová konferencia, ktorú usporiadali Slovenský veslársky zväz, Veslársky klub Sĺňava Piešťany a Lukáš Babač v reštaurácii Lodenica vo štvrtok 20. augusta sa niesla v optimistickom duchu. Forma piešťanského pretekára v ľahkom skife je pred majstrovstvami sveta podľa predošlých výsledkov nádejná. Tento rok Lukáš Babač vyhral na svetovom pohári v švajčiarskom Lucerne a slovinskom Blede, v Taliansku bol druhý a striebro si odniesol aj z Majstrovstiev Európy v poľskej Poznani.
IMG_5205_resize
„Chystám sa odštartovať na majstrovstvách sveta, pred ktorými mám pomerne veľké očakávania. Tie na začiatku tejto sezóny neboli, ale tým, že prebiehala tak, ako prebiehala a vozil som medaily z každého podujatia, očakávam medailu aj z týchto majstrovstiev. Všetci dúfame, že to bude tá najcennejšia, ale vážiť si určite budem ktorúkoľvek,“ povedal piešťanský pretekár.

IMG_5207_resize

Reklama

Na Majstrovstvách sveta vo veslovaní vo francúzskom Aiguebelette bude štartovať až 1300 veslárov zo 77 krajín v 14 disciplínach. V skife mužov ľahkých váh je prihlásených 36 lodí, takže je to druhá najpočetnejšia disciplína.

Lukáš Babač pomýšľa aj na olympijskú miestenku. Jeho disciplína však nie je olympijskou, a tak si postup v nej z majstrovstiev sveta nevie zaistiť. Na olympiáde sa jazdí len skif mužov ťažkej váhy. Boj o miestenku sa preto uskutoční až na budúci rok, v kvalifikačných pretekoch, kde by mohol mať Lukáš pri súčasnej forme šancu uspieť. To je, ale až priorita ďalšej sezóny, i keď to bude iste náročné.

Reklama

IMG_5165_resize

„Lukáš Babač je absolútna hviezda, ale bohužiaľ nie je ťažká váha. V skifoch sa na olympiáde preteká len v ťažkých váhach, nakoľko veslovanie má na OH povolených presne 505 účastníkov. Lukáš patrí k ľahkým váham, ale viete, že už to vyskúšal aj v ťažkých váhach a teraz je vo fantastickej forme. Ako pretekár vážiaci 71,5 kilogramu to však bude mať proti 100 kilovým súperom veľmi ťažké. Druhou možnosťou ako by mohol postúpiť na olympijské hry je zabojovať v dvojskife,“ povedal na margo olympiády Alexander Deneš, predseda a generálny sekretár Slovenského veslárskeho zväzu.

IMG_5190_resize

-lt- Foto: -lt-

Populárne články