Connect with us

Reklama

V rámci Red Bull Winch Sessions si wakeskateri vyskúšali Čechy i Slovensko

Published

on

Reklama

Red Bull Winch Sessions je projekt v rámci ktorého svetové wakeskatové hviezdy týždeň brázdili české a slovenské rieky, nádrže, jazerá, lomy, či iné jazditeľné i nejazditeľné miesta. Zuzana Vráblová, Ollie Moore, Andrew Pastura a Ben Horan začali v Prahe, prešli cez Hradec, Zubří, Bratislavu i Prievidzu a svoj výlet zakončili na festivale Grape v Piešťanoch. Celú akciu zaznamenávali profesionálny fotograf Jan Kasl a Fullface Production.

Wakeskating je šport, ktorí preniesol skateboarding z ulíc mesta na vodu. Zuzana Vráblová z Piešťan, ktorá sa tomuto športu aktívne venuje a je svetovou majsterkou v IWWF a aj v WWA mala na svedomí aj zorganizovanie Winch session. Akcia je vlastne wakeskatingové jazdenie po netradičných miestach.

Reklama

red-bull-winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (4)

red-bull-winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (1)

Reklama

Ollie Moore pochádzajúci z Anglicka bol najmladším jazdcom celej skupiny. Vybraný bol ako zástupca európskej scény a i keď zo všetkých jazdí najkratšiu dobu, rozhodne to na vode nie je poznať. Ďalší zo skupiny, Ben Horan má 27 a celý svet ho pozná ako priekopníka winchovania. Je milovníkom skateboardu a skúsenosti zo skate prenáša na vodu. Je schopný urobiť nespočetne veľa flipových trikov, varial trikov a zároveň je veľkým bavičom. Andrew Pastura je tichý a skromný človek, ale zároveň je najlepším wakeskaterom sveta už od roku 2013. Svoje triky má perfektne technicky zvládnuté. Každý trik až puntičkársky zdokonaľuje a s prehľadom rieši aj technické zabezpečenie.

red-bull-winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (2)winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (1)

Skupina začala v Prahe, kde naložili výbavu a v karavanoch vyrazili na cestu. Prvým spotom bola jaskyňa Průrva Ploučnice, nazývaná tiež Pekelný jícen. Jazdci priestor mierne prispôsobili a hneď si začali užívať prvé náročné triky na vode. Druhou zastávkou bola Malá Skála, kde ich navijak vďaka kladke povozil v 90 stupňovom uhle. Poobede sa celá karavana presunula do Šimkových sadov v Hradci, odkiaľ putovali do Zubří na miestne splavy.

red-bull-winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (3)red-bull-winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (6)

Po odpočinku na Wakelake skupina putovala na kaskády v bratislavskom Čunove. Jazdci sú rovnako fanatickí do skateboardingu ako do wakeskate, a tak celú cestu prekladali jazdením v lokálnych skateparkoch. Na azúrovo- zelenej hladine Šútova si Zuzka Vráblová vyskúšala jazdenie za skútrom a tiež vodné lyže či trick ski. Natiahnuté svaly jej nedovolili pokračovať na Hrabovskej priehrade pri Ružomberku, ale o to viac si užila záver výletu na piešťanskom festivale Grape.

red-bull-winch-sessions-unikátny-wakeskate-projekt (5)

Kompletné informácie ako aj zdrojový článok nájdete na stranke redbull.com.

-lt-/zdroj: redbull.com/foto: Jan Kasl/video: Fullface Production

Populárne články