Connect with us

Šport

Piešťanci bežali od Tatier až k Dunaju

Published

on

Reklama

Bežecké podujatie s názvom Od Tatier k Dunaju malo na programe počas uplynulého víkendu štart už 3. ročníka. Náročná štafeta, dlhá 345 kilometrov, začínala v krásnom prostredí Demänovskej doliny, v Jasnej pod Chopkom a končila v Bratislave. Jedným zo 190 prihlásených tímov bol aj piešťanský MINOMON, zložený z dvanástich miestnych nadšencov, ktorí trať absolvovali s výsledným časom 32 hodín 14 minút a 47 sekúnd. Za víťazmi z Monsters dream teamu síce zaostali o niekoľko hodín, ale pocit zo spoločného prekonania náročnej výzvy bol pre nich rovnako cenný ako samotná výhra.

SONY DSC

Reklama

Myšlienka bežať tento závod prvýkrát napadla Danielovi Sýkorovi a Andrejovi Hlaváčovi už v decembri minulého roku. Stačilo trošku hecovania a na štartovej listine bol medzi registrovanými tím MINOMON. Skupina, tvorená dvanástimi ľuďmi na začiatku vôbec netušila, do čoho ide. Trať bola rozdelená na približne 9, 10 a 11 kilometrov dlhé úseky, na ktorých sa bežci opakovane striedali. Piešťanci s neprehliadnuteľnou ružovou farbou dresov boli zo závodu nadšení, i keď všetkým dal nesmierne zabrať.

SONY DSC

Reklama

9predavka

7oddych

SONY DSC

„Celková organizácia bola veľmi náročná na presuny, oddych a logistiku, ale ten pocit súdržnosti, podpory bol neopísateľný. Dvojdňový nonstop výkon dal zabrať nielen fyzicky, ale aj psychicky. Unavení, ubolení, spotení a nevyspatí, tlačiaci sa siedmi v jednom aute, ponáhľajúc sa na ďalšiu odovzdávku, to preverilo aj silné povahy. Vďaka celému tímu bežcov, organizátorom a tiež našim šoférom. V pondelok sme sa síce krivkajúc ponevierali v zamestnaniach, ale všetci sme mysleli na jedno – kedykoľvek znova,“ povedal o behu Andrej Hlaváč.

SONY DSC

12nocnapredavka

14rano

Bežalo sa všade.

Trať od Tatier k Dunaju viedla po rôznych miestach a bežalo sa po lesných cestách, strmých kopcoch, nočnými ulicami a námestiami, popri tokoch riek, dokonca aj po diaľnici. Občas na bežcov svietilo slnko, inokedy pršalo a zabrať im dával aj protivietor. Do Bratislavy, po absolvovaných vyše 32 hodinách, dobehli účastníci s dávkou úľavy, ale aj radosti, že vidia cieľ.

SONY DSC

SONY DSC

-lt-/foto: MINOMON

 

Populárne články