Connect with us

Šport

ŠK Kajak prispel k víťazstvu mládežníckej reprezentácie Slovenska

Published

on

Reklama

V Prahe sa od 25. do 27. septembra konalo podujatie Veľká cena Sparty. Ako každý rok, aj tentokrát si slovenský mládežnícky tím zmeral sily s najlepšími pretekármi Českej republiky v rýchlostnej kanoistike. Súčasťou našej reprezentácie boli aj štyria pretekári športového klubu Kajak Moravany nad Váhom Lucia Valová, Martina Havrilová, Lukáš Valo a Mia Hjartaker, ktorí nakoniec vybojovali až 18 medailí. Značným dielom prispeli k tomu, že Slovensko sa opäť stalo jednoznačne najlepším klubom spomedzi všetkých prihlásených a získalo tak ocenenie v podobe víťazného pohára.

DSC_5745_resize

Reklama

Pre pretekárov boli okrem výbornej organizácie, technického zabezpečenia a hodnotných cien pripravené 200 metrové trate a tradičná míľa. Pretekalo sa v chladnom počasí a miestami silnom vetre, ktoré určite mnohým skomplikovalo pretek. Ale napriek všetkému si Moravanci priniesli až 18 medailí (12x zlato a 6x striebro) z tak veľkého podujatia, akým Veľká cena Sparty bezpochyby je.

Medzi najúspešnejších pretekárov slovenského mládežníckeho tímu určite patrili moravianske kanoistické nádeje Lucka Valová, ktorá si priniesla 5x zlato z C1 míľa, C2 200 metrov a míľa, C2 mix 200 metrov s Dominikom Olexíkom a K2 míľa s Marcelou Ďurišovou. Striebro vybojovala na 200 metrovej trati.

Reklama

DSC_5528_resize

Martina Havrilová získala 3x zlato v C1 200 metrov, C2 200 metrov a míľa a 2x striebro C1 míľa a C2 mix s Davidom Gallom. Lukáš Valo si vypádloval zlato z C2 200 metrov s Dominikom Olexíkom a striebro v C2 míľa. V singli skončil tesne štvrtý na 200 metrovej trati. Mia Hjartaker Švecová bojovala s o rok staršími pretekárkami v singlových disciplínach a žiaľ tentokrát to na medailu nestačilo. Mimo slovenskej reprezentácie prišli za ŠK KAJAK pretekať aj Tatiana Trakalová , ktorá skvele zvládla 200 metrovú trať a skončila druhá a v K2 míľa spolu s Dominikou Rusovou si jednoznačne vypádlovali zlato.

DSC_5620_resize

Druhým želiezkom v ohni bol Matej Danáš, ktorého najväčším úspechom bolo zlaté miesto v K2 míľa s Danielom Ragulom a vynikajúcou jazdou so značným náskokom porazili favorizovanú loď slovenskej reprezentácie, ktorá prišla v zložení Samo Podhradský a Branislav Jurčo až na štvrtom mieste. V K2 200 metrov to bolo krásne druhé miesto. Matej sa nestratil ani v singli, kde prišiel na 5. mieste z početného poľa závodníkov.

DSC_5375_resize

Viki Šilhanová si priniesla v K2 mix s Danielom Ragulom zlato, v K2 200 metrov skončila štvrtá s v nedeľu žiaľ pre zdravotné problémy nenastúpila. Koľko sa dalo vložila do preteku aj Zuzka Julínyová, žiaľ tentokrát je to bez medaile, ale určite si zaslúži pochvalu za bojovnosť. Všetkým pretekárom a ich trénerom blahoželáme.

Viac informácií o činnosti nájdete na stránke Športového klubu KAJAK Moravany nad Váhom alebo na facebooku.

Populárne články