Connect with us

Novinky

Kanoistika: V Komárne to žilo, pretekári ŠK Kajak tiež s medailami

Published

on

Reklama

Skvelá domáca i medzinárodná konkurencia, účasť majstrov sveta a ďalších medailistov z vrcholných európskych a svetových podujatí, vynikajúca organizácia, pekné výkony, teplé a zväčša slnečné počasie, príjemná, živá a pulzujúca atmosféra. Taký bol minulý víkend počas pretekov v rýchlostnej kanoistike Veľká cena Komárna, ktorá zavŕšila už svoj 60. ročník. Nestratili sa na nich ani pretekári ŠK Kajak Moravany nad Váhom.

Okrem Slovenska prišli pretekári z Maďarska, Česka, Veľkej Británie, Talianska, Rakúska, Slovinska a Srbska. Zastúpených bolo 38 klubov, počet pretekárov sa vyšplhal na 515 vo všetkých vekových kategóriách od žiackych po veteránov, súťažilo sa na 500 m a 5000 m (najmladší na 2000 m).

Reklama

V hľadisku nechýbali veľké postavy československej a slovenskej kanoistiky, komárňanskí rodáci a bývalí pretekári či tréneri – Juraj Bača, Attila Szabó, Tibor Soós… Z Anglicka prišla Kristína Medovčíková, bývalá pretekárka, trénerka, momentálne žijúca a pôsobiaca v Nottinghame, kde pracuje s mladými britskými pretekármi (predtým niekoľko rokov v Edinburghu v Škótsku). Do Komárna dorazil aj James Ieuan, ktorého vlani priviedla k titulu juniorského majstra sveta.

Najväčšou hviezdou pretekov bol český kajakár Josef Dostál, trojnásobný majster sveta. Len pred týždňom sa stal v Belehrade európskym šampiónom v K1 na 500 m a túto disciplínu vyhral aj v Komárne.

Reklama

Svoju účasť mal aj športový klub KAJAK Moravany nad Váhom. Najkrajší výsledok sa podaril Eliášovi Zacharovi, ktorý v kategórii K1 chlapci 2000m 10 roční zaslúžene získal zlato. Rovnaké umiestnenie si priniesla aj kanoistka Sabina Gallová v C1 500m a 5000m. S medailou sa vrátili aj Michal Matejík za 6. miesto v K1 2000m a Nella Kopúnková v K2 2000m.

Výborne svoje preteky zvládli aj Emma Bednárová, Richard Jahoda, Nino Pernisch, Alexander Gallo či nováčik Šimon Mokoš.

Už o 2 týždne sa mladí pretekári stretnú na ďalšom preteku Slovenského pohára, Trenčianskej regate.

Zdroj: www.canoe.sk, www.skkajak.sk   Foto: Adriana Gallová

Populárne články