Connect with us

Šport

Hádzanári zdolali Vajnory gólom Ďurinu

Published

on

Reklama

Vstup do nového ročníka prvej ligy sa hádzanárom MHK Piešťany vydaril, keď na domácej palubovke zdolali Vajnory tesne 24:23. Vo vyrovnanom zápase v nedeľu 20. septembra však rozhodol o plnom bodovom zisku Piešťancov až víťazný gól Roberta Ďurinu zo sedemmetrového hodu po riadnom hracom čase  zápasu.

Po prvý krát nastúpili Piešťanci  aj s novými posilami, Vladimírom Salvatom a Martinom Miženkom. Vo veľmi vyrovnanom zápase v prvom polčase sa Piešťanci trápili so streľbou kvôli brankárovi hostí. Ešte v desiatej minúte bol stav 2:2, ale Vajnorčania si po úvodnom oťukávaní vybudovali v 21. min trojgólový náskok (10:7) a polčas vyhrali o dva góly v pomere 13:11. Hostia trestali každú chybu domácich, napriek tomu výborne zachytali Kapša a Šantavý.

Reklama

Po prestávke zverenci domáceho trénera Martina Nedorosta zlepšili hru a náskok súpera zmazali (14:14) a v 39. min sa po prvý raz v druhom polčase ujali vedenia. Zo stavu 14:15 otočili za deväť minút šnúrou piatich gólov na 19:15 vo svoj prospech. Vajnorčanom sa podarilo ešte trikrát vyrovnať, naposledy pri dvojnasobnom vylučeni v 59 min na 23:23 . V 60 min chytil brankár Šantavý čistú šancu hosťom. Posledné slovo mali však Piešťanci, keď bol v oslabení na brankovisku v posledných sekundách faulovaný Majerník a Ďurina, rutinérsky prekonal po hracom čase brankára hostí a zabezpečil pre domácich najtesnejšie víťazstvo. Ďurina sa tak so šiestimi gólmi stal aj najlepším strelcom MHK. Salvata a F. Matejovič pridali po 5 gólov, Miženko a Majerník po tri, Striženec a Kotula skórovali raz.

„V prvom zápase sme sa trápili najmä so streľbou, ale vďaka zlepšenému výkonu najmä v druhom polčase sme si zaslúžili vyhrať. Treba však priznať, že súper hral dobre zaslúžil si bod. Dobre pracovala obrana, za ktorú dobre chytali obidvaja brankári. Musíme ale ešte zlepšiť prechod do protiútoku a streľbu,“ vyjadril sa tréner.

Reklama

Zostava MHK: Kapša, Šantavý – Ďurina, Salvata, I. Matejovič, Striženec, Miženko, Varačka, F. Matejovič, Stano, Vlado, Kotula, Majerník.

Ďalší najbližší zápas sa uskutoční v nedeľu 4. októbra o 17-tej a stretnú sa v ňom Piešťany so Stupavou v hale Gymnázia Pierra de Coubertina.

Martin Nedorost/red, Ilustr. foto

Populárne články