Connect with us

Šport

Masár a Jánoška suverénnymi víťazmi svetového pohára žiakov

Published

on

Reklama

Prvá polovica prázdnin bola pre lyžiarov na tráve mimoriadne náročná, ale aj úspešná. Člen Lyžiarskeho klubu Remas Piešťany Matúš Ficel sa zúčastnil juniorských majstrovstiev sveta, kde sa v silnej konkurencii nestratil a vynikajúcu formu potvrdili i Adam Masár a Alex Jánoška, ktorí si v rámci FIS Children Cupu obliekli dres víťazov v celkovom poradí.

Matúš Ficeľ štartoval na juniorských MS za účasti 12 krajín, kde okrem alpských štátov pretekali aj lyžiari z Japonska, Iránu a Tajvanu. V slalome obsadil výborné deviate miesto. V obrovskom slalome a v superkombinácii mu patrilo zhodne 18 miesto.

Reklama

Masar a JanoskaO pár dní neskôr sa talianskom v Trentino – Levico konalo finálové kolo Svetového pohára žiakov, kde taktiež štartovali aj pretekári mimoeurópskych krajín. Naši lyžiari Adam Masár a Alex Jánoška na ňom potvrdili výbornú formu. Masár vyhral v slalome aj v obrom slalome, Jánoška bol v „obráku“ druhý a v slalome po riskantnej jazde v druhom kole vypadol. Obaja ale suverénne zvíťazili v celkovom poradí starších a mladších žiakov a obliekli si dres FIS CHILDREN CHAMPION 2015.

Vanesa Drahovská bojovala o celkové tretie miesto, ale po slabších výkonoch vo finálových pretekoch, kde bola  šiesta a ôsma, nakoniec skončila  štvrtá.

Reklama

Žiakom už sezóna skončila, Adam Masár však ešte pokračuje vrámci vodného lyžovania.

Koncom júla sa konalo aj ďalšie podujatie svetového pohára dospelých v Iráne, kde najlepšia slovenská lyžiarka na tráve Barbara Míková z Bratislavy, ktorú trénuje reprezentačný tréner Luboš Masár z Piešťan, zvíťazila o obrovskom slalome aj v superkombinácii. Momentálne je líderkou Svetového pohára a čakajú ju ešte preteky vo Švajčiarsku a finále v rakúskom Kaprune, na ktoré cestuje slovenská reprezentícia už tento štvrtok. V septembri pôjde na Majstrovstvá sveta do Talianska a trénerský tím od nej očakáva minimálne jeden titul majsterky sveta.

Úspechy našich lyžiarov na tráve a tvrdú prácu trénerov si všimla aj verejnoprávna televízia a 9. augusta odvysielala v správach reportáž z Ahoja:

https://youtu.be/A30edfCUVTg

L. Masár/red, foto: L. Masár

Populárne články