Connect with us

Šport

Lyžovanie na tráve: Adam Masár úspešný vo svetovom pohári

Published

on

Reklama

Za posledné tri týždne sa konalo vacero podujatí Svetového pohára dospelých v lyžovaní na tráve, ktorého sa zúčastnili aj pretekári z Piešťan a Banky.

Adam Masár počas slalomu v Cortine

Seriál sa začal v Rakúskom Rettenbachu, kde sa najviac darilo Vanese Drahovskej, ktorá v obrovskom slalome bola na šiestom mieste v super G bola siedma a v superkombinácii jedenásta. Našim juniorom, ktorí už štartujú medzi mužmi v licencovanej kategórii, kde jazdí svetová špička a je tam ťažký chlebíček, sa veľmi nedarilo, v obráku nezvládli trať, v super G bol, Alex Jánoška 26. a Adam Masár 29., v superkombinácii zaznamenal Alex pekné 17.miesto a Adam 22.

Reklama

O týždeň neskôr sa v Předkášteři konalo ďalšie kolo, kde sa išli dva obrovské slalomy a Vanesa bola šiesta a desiata, Adamovi stúpla forma a bol 17. a 18. Alex Jánoška pre zranenie neštartoval.

Vanesa Drahovská

Prvá časť seriálu vyvrcholila v známom lyžiarskom stredisku Cortina d Ampezzo v Taliansku. Na olympijskej zjazdovke (ZOH bude 2026) sa išli dva slalomy a to bola šanca pre Adama Masára, keďže slalom je jeho špecialita. Oba dni nesklamal a hneď v prvom sa dostal do elitnej svetovej desiatky a v nedeľu dokonca poskočil na super 7. miesto, medzi mužmi. Je ešte len junior a v tomto poradí by bol na treťom a druhom mieste, čo je dobrý prísľub pred blížiacimi sa juniorskými majstrovstvami sveta.

Reklama

Vanesa Drahovská bola desiata a deviata, pričom je v konkurencii pretekárok najmladšia a tak sa taktiež tešíme na jej výkony na juniorských majstrovstvách sveta.

Text a foto: -lm-

 

Populárne články