Connect with us

Šport

Lyžiarske stredisko Ahoj bude hostiť svetový pohár dospelých

Published

on

Reklama

Lyžiarske stredisko Ahoj by malo v budúcom roku hostiť Svetový pohár v lyžovaní na tráve v seniorskej kategórii. Medzinárodná komisia FIS predbežne schválila termín 6. júna 2020. Kopec len kúsok od Piešťan, by tak po prvý raz privítal svetovú špičku dospelých lyžiarov.

Reklama

Nad obcou Banka sa pravidelne stretávajú juniori od 16 rokov na pretekoch FIS v lyžovaní na tráve. Tento rok sa uskutočnili koncom mája. Vrámci najvyššej svetovej súťaže juniorov sa na štart postavilo 36 lyžiarov z Českej republiky, Talianska, Rakúska, Slovenska a Švédska.

„Súťažilo sa v disciplíne šprint slalom. Z našich pretekárov sa najviac darilo Nikole Fričovej z Bratislavy, ktorá obsadila druhé a štvrté miesto. Úspešní boli aj domáci športovci. Alex Jánoška vybojoval šiestu a desiatu priečku. Vanesa Drahovská, pre ktorú to bol prvý štart v najvyššej súťaži, obsadila počas oboch dní siedme miesto. Adam Masár z Piešťan bol ôsmy,“ informoval Martin Jánoška prostredníctvom FB stránky Obce Banka.

Reklama

Podľa jeho slov technický delegát Michael Stocker z Rakúska, bývalý viacnásobný majster sveta, hodnotil organizáciu pretekov aj svah na výbornú a odporučil v roku 2020 organizovať na Ahoji Svetový pohár dospelých lyžiarov.  „Tento návrh bol predložený na Medzinárodnej komisii FIS a predbežne schválený na termín 6. júna 2020. Dátum bude pre Ahoj výnimočný nielen usporiadaním prvého svetového pohára, ale zároveň uplynie 40 rokov od vzniku tohto lyžiarskeho strediska a 10 rokov, odkedy sa na Ahoj vrátilo lyžovanie na tráve,“ dodal M. Jánoška. 

-red- Zdroj: FB Obec Banka

Populárne články