Connect with us

Novinky

FIS World Cup v lyžovaní na tráve po prvý raz na Ahoji

Published

on

Reklama

Prvý júnový víkend sa po prvýkrát v histórii slovenského lyžovania konal v lyžiarskom stredisku Ahoj v Banke pri Piešťanoch Grasski FIS World Cup, ktorý organizovala Slovenská lyžiarska asociácia. Zo slovenskej reprezentácie najlepšie obstála Nikola Fričová, ktorá skončila v šprint slalome na 2. mieste, v TOP 10 sa umiestnili zástupcovia domáceho lyžovania Vanesa Drahovská z Banky a Adam Masár z Piešťany.
V slalome Nikola Fričová skončila na 3. mieste a v TOP 10 sa umiestnila Vanesa Drahovská, Adam Masár a Alex Jánoška (Banka). Slovenskou najúspešnejšou lyžiarskou na tráve je jednoznačne Nikola Fričová. V pretekoch SP skončila v šprint slalome na výbornom 2. mieste, ďalšia reprezentantka Vanesa Drahovská bola v TOP 10 na 9. mieste a debutantka Soňa Macejková z Piešťan na jedenástom. Medzi mužmi sa do prvej desiatky prebojoval Adam Masár na 9. mieste a Alex Jánoška bol jedenásty. Prvé body vo Svetovom pohári získal aj Tomáš Noris, keď skončil 29-ty.
V slalome sa Nikola Fričová umiestnila na 3. mieste a v TOP 10 bola Vanesa Drahovská, 7. miesto a Adam Masár sa po prvom kole z deviateho miesta tretím najrýchlejším časom druhého kola posunul na 6. miesto. Premiérové umiestnenie v prvej desiatke si vybojoval Alex Jánoška, keď skončil deviaty.
Debutanti Svetového pohára Soňa Macejková a Tomáš Noris v slalome nedokončili prvé kolo. „Podujatia sa zúčastnil aj predseda FIS komisie grasski Talian Fausto Cerentin, ktorý vysoko ohodnotil organizáciu pretekov a ponúkol nám možnosť zorganizovať Svetový pohár aj v r. 2022, prípadne by sa mohli tieto preteky stať tradíciou otvorenia kolotoča SP každý rok. Je to veľká výzva, ktorú Slovenská lyžiarska asociácia veľmi rada prijme,“ informoval riaditeľ pretekov a tréner slovenskej reprezentácie, Ľubomír Masár.
Podujatie sa z dôvodu dodržiavania prísnych protipandemických opatrení konalo bez divákov, ale bolo sprostredkované v priamom prenose cez live stream.
TS SLA

Reklama

Populárne články