Connect with us

Šport

Martin Klčo zaznamenal úspech na Red Bull Crashed Ice

Published

on

Reklama

Svetový šampionát Red Bull Crashed Ice pokračoval v sobotu 4. februára druhou zastávkou v holandskom Valkenburgu. Pri neúčasti najlepšieho Slováka z Mníchova, výborne zaskočil piešťanský rodák Martin Klčo, ktorý skončil na 29. mieste.

[singlepic id=9558 w=320 h=240 float=left],,Bolo to neporovnateľne lepšie ako v Mníchove vo všetkých smeroch. Čo sa týka organizácie, ubytovania, žien :D, trate, proste všetko. S chalanmi sme výborná partia dokážu poradiť atď. Myslím, že sme si s Čechmi dosť padli a to sa odzrkadlilo aj na výsledku, kto iný by vec mal poradiť ako tí, ktorí patria k najlepším v tomto športe. Viac sa trénovalo ako v Mníchove, v kvalifikácii som obidve jazdy padol čiže som mohol byť aj vyššie, ale hlavne, že som nepadol v pretekoch. 64 bola asi moja životná jazda, aj keď tí dvaja Holanďania padli, ja som o tom ani nevedel a išiel som naplno, až potom v cieľovej rovinke som zistil že za mnou vôbec nie sú … ozaj mi to vyšlo. 32 trochu škoda, že nás nechali prvé 4 heat hore na veži a museli sme tam čakať 20 min. Kým sa spustí priamy prenos do telky. Stvrdli mi nohy dosť, ale na to sa nebudem vyhovárať, lebo tam boli aj ostatní so mnou. A jazda slušná celkom, ale po štarte som bol až 4. a nedalo sa na tých schodoch nijako obehnúť, tajne som dúfal, že niekto zakopne, ale nestalo sa čo bola škoda, lebo som chcel ísť ešte o jedno kolo ďalej, ale nevadí snáď nabudúce… “

Reklama

Pozrite sa ako trénujú Slováci a Česi:

Reklama

Najrýchlejších 137 korčuliarov z 23 krajín bojovalo na 385-meterovej trati o ďalšie body do hodnotenia svetového šampionátu Red Bull Crashed Ice, zjazd ľadovým korytom na korčuliach. Nepravidelné hrboly, šikmé skoky, ľadové schody, ale aj typicky bicyklový wallride. Dizajnéri trate sa veru na tej holandskej poriadne vybláznili, keď najrýchlejším korčuliarom planéty postavili jednu z najtechnickejších tratí v histórii Red Bull Crashed Ice. Nástrahy trate a súperov napokon najlepšie zvládol Fín Arttu Pihlainen, ktorý sa z triumfu tešil už po tretí krát, keď vyhral preteky už v roku 2008 a následne v 2009. O druhé miesto zviedli nemilosrdný bratský súboj Scott a Kyle Croxallovi z Kanady. Napokon bol v cieli rýchlejší mladší Scott, ktorý v mníchovskom finále ulial štart a bol diskvalifikovaný. Na štvrtom mieste skončil Čech Lukáš Fiala.

Vychutnajte si najlepšie okamihy Red Bull Crashed Ice vo Valkenburgu:

V polčase svetového šampionátu Red Bull Crashed Ice je na čele Fín Pihlainen (1800 bodov), iba 100 bodov pred Kanaďanom Kyleom Croxallom (1700 bodov). Ľadová párty sa presúva 26. februára do ruskej metropoly, Moskvy. Pred tradičným finále v historickom centre kanadského Québecku, ktoré je naplánované na 19. marec a po ktorom spoznáme nového majstra sveta Red Bull Crashed Ice.

Prečítajte si aj: Piešťanský hokejista poletí ľadovým korytom

Autorka:  Andy Zererová Foto: Red Bull Photofiles

[nggallery id=460]

Populárne články