Connect with us

Šport

Hokej: I. semifinále sa rozhodlo až v predĺžení

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany privítali v utorok 8. februára na domácom ľade v prvom zápase semifinálovej série play-off I. hokejovej ligy Detvu. V ďalších riadkoch vám prinášame komentár k zápasu od piešťanského hokejového fankulubu HFC´04 Piešťany.

Prvé zápasy v sérii bývajú najdôležitejšie a najťažšie. Z Detvy išiel strach, čo si budeme nahovárať, mnohí z nás mali pred prvým duelom obavy. Veľké obavy. Detva je skúsený tím, v jej radoch je dosť hráčov so skúsenosťami z extraligy. Dokázali sme chvalabohu tento duel dotiahnúť do úspešného konca a po predĺžení vyhrať. Stálo to síce veľa nervov a síl, ale chalani to zvládli!

Reklama

[singlepic id=9559 w=320 h=240 float=left]V prvej tretine sa nehral oslnivý hokej. Obe mužstvá pozorne bránili a snažili sa maximálne o to, aby súperovi nedovolili sa dostať do tlaku a následného vedenia v zápase. Jediná strela, ktorá skončila v sieti bola z hokejky Kóňu, ktorý v presilovke tečoval strelu od modrej, 0 – 1. Našim nebol v tejto časti hry uznaný gól, keď po strele, alebo nahodení od modrej čiary z hokejky Magušina, puk doplachtil až do siete. Milimetrový ofsajd však pravdepodobne bol. O pár sekúnd sa objavil v obrovskej šanci Jano Románek, ktorý však perfektnú krížnu prihrávku od Peška v rozhodujúcom okamihu netrafil. Z našej strany sa v prvej tretine hral pomalý hokej, viazla prihrávka, prehrávalo sa jedno buly za druhým, priveľký rešpekt zo súpera, dokonca niekedy od niektorých až trošku ustráchaný hokej. V sieti neskončili ani dve prudké strely od modrej, prvá tečovaná útočníkom, ktorá iba našla hruď dobre postaveného detvianskeho brankára. Tak isto druhá, vystrelená Aďom Kolníkom, ktorá Šimkovi vypadla, nemal ju však kto v správnom momente doklepnúť. Po góle sa k samostatnej akcii odhodlal Patrik Lušňák, jeho golfová rana skončila v lapačke pozorného Šimka.

[singlepic id=9560 w=320 h=240 float=right]Vstup do druhej časti hry sa nám, chvalabohu, vydaril. Bombou od modrej vyrovnáva Tomáš Bučka, ktorému prihráva spoza brány presne na hokejku Mišo Peško, Tomáš nešpekuľuje, bomba ponad ľavé rameno brankára a je vyrovnané. Konečne ! 1 – 1. Gól nám viditeľne dvíha sebavedomie, ožívame a Šimko musí riešiť veľa závarov pred bránou. V 29. minúte je za držanie poslaný na trestnú lavicu mladý Pukalovič. V 31. minúte si k nemu na lavicu hanby sadá aj druhý Detvanec, tentoraz za smolné vyhodenie puku z obranného pásma do hľadiska. Po rozohraní sa puk dostáva na modrú, Kolník si mení puk s Magušinom. Dvaja brániaci hráči netakticky vybiehajú v ústrety obrancom, puk na Marcela Holoviča, ten okamžite na v strede stojaceho Martina Gálika, strela do [singlepic id=9561 w=320 h=240 float=left]pravého kúta ponad betón a konečne vedieme !!! 2 -1 !!! V 36. min. sa k samostatnému nájazdu dostáva Martin Baran, v rozhodujúcej chvíli pred strelou je však hákovaný. Pán rozhodca Goga, nemalo byť trestné strieľanie? V 37. min. sa dostane k odrazenému puku jeden z našich najaktívnejších, s chuťou hrajúci Gálik, jeho prudká strela však končí iba na konštrukcii brány. Martin má o pár sekúnd ďalšiu šancu, ale ani tento jeho teč nekončí v sieti. Nedáš dostaneš. Na konci tretiny, presne 4. sekundy pred koncom inkasujeme gól do šatne. Pohorelec sám pred bránou nezaváha, 2 – 2.

Reklama

V poslednej časti hry si obe mužstvá uvedomujú, že strelený, resp. obdržaný gól bude obrovskou psychickou výhodou, respektíve opakom. V šanci opäť Gálik. Po prihrávke z otočky sám pred Šimkom. Brankár Detvy včera podal skvelý výkon a aj v tomto momente stál presne tam, kde to bolo z detvianskeho pohľadu treba.

[singlepic id=9562 w=320 h=240 float=right]Rozhodnutie prišlo v predĺžení. Jednoznačne gól Tomáša Bučku! Bravo Tomáš. V pravom kúte útočného pásma robí Tomáš, atakovaný obrancom otočku. Dostane sa medzi dvoch brániacich hráčov. Súboj s Hraškom, ktorý fyzicky na Tomáša viditeľne nemá, Tomáš sa dostane za bránu, prihrávka na Jana Románka, ktorý nabieha pri pravú tyč, okamžite strela …. oslobodzujúci moment !!!! Góóóól !!! 3 – 2 !!!! :-)

Druhý semifinálový zápas sa hrá dnes v stredu o 18:00 h na zimnom štadióne v Piešťanoch.

Autor: otto Ilustračné foto: hugophoto agency

Populárne články