Connect with us

Šport

Hokejistom chýba na postup do finále už len jedno víťazstvo

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti vyhrali druhý domáci semifinálový zápas I. hokejovej ligy proti Detve 5:2, po tretinách 1:1, 1:0, 3:1. Vedú teda už 2:0. Keďže semifinálová séria play-off sa hrá na tri víťazné zápasy, o postupe do finále môžu rozhodnúť už túto sobotu 12. februára v Detve. V druhom semifinálovom súboji vedie Liptovský Mikuláš nad Spišskou Novou Vsou rovnako 2:0 na zápasy.

[singlepic id=9587 w=320 h=240 float=left]Piešťanskí hokejisti dali v stredu 9. februára prvý gól už po 24 sekundách hry, keď po prihrávkach Barana a Prokopa prerekonal brankára hostí Adrián Kolník. Hostia vyrovnali v piatej minúte zásluhou Haasa. V druhej tretine padol jediný gól, ktorý strelil Tomáš Bučka. V poslednom dejstve, po góloch Gálika a Kalafúta, viedli Piešťanci už 4:1. Necelých päť minút pred koncom zápasu sa hosťom z Detvy podarilo znížiť na 4:2, avšak pri záverečnej hre bez brankára,rozhodol definitívne zápas Patrik Lušnák.

Reklama

Zápas pohľadom fanúšikov z fanklubu HFC´04 Piešťany:

Prvé dva zápasy máme za sebou. Opäť plná spokojnosť, nie? V zápasoch play-off sa nie vždy dá hrať na pohladenie oka diváka. Hrá sa takticky, účelne, s jediným cieľom, vyhrať. Myslím si ale, že my môžme byť spokojní nie len s výsledkami, ale aj s hrou, ktorú naši v týchto dueloch predvádzali. Vyzdvihnime najlepšieho. Dovolím si za najužitočnejšieho hráča týchto dvoch zápasov, pasovať, Tomáša Bučku. Nielen, že je to istota v obrane, ale vypracoval v prvom zápase víťazný tretí gól v predĺžení, [singlepic id=9584 w=320 h=240 float=left]samozrejme dal aj veľmi dôležitý vyrovnávajúci gól v prvom zápase, v druhom zápase dal mimoriadne dôležitý druhý gól, ktorý riadne nahlodal sebavedomie Detvy. Treba pochváliť všetkých hráčov, vydali zo seba všetko, aby sme mohli pred sobotným zápasom Detve, ktorý budeme samozrejme vidieť naživo, dobre spávať. :) V nedeľu totižto od radosti tlčieme s klepáčikom na mäso doma do šniciel.:) Teda radi by sme, aby sme vyjadrili aj úctu k súperovi, ktorý však svojou hrou ukázal, že síce ” umí “, ale držať s našimi krok po celých 120 minút čistého času jednoducho nebolo možné. Súper to však nahradil iným. Priviezol si so sebou cirkusanta, majstra tupých xichtov, mdlého chovania, človeka, ktorý svoje hokejové umenie zastiera svojim stupídnym správaním ala rozmaznané decko. Nie všetci sme mali v detstve dostatok lásky, že pán Majeský ?

Reklama

Druhé stretnutie sa začalo ako uragán. Hneď z prvej akcie vytryskuje ošiaľ našej radosti, keď po strele Aďa Kolníka končí puk v sieti. Začiatok ako sa patrí, vedieme 1 – 0. [singlepic id=9591 w=320 h=240 float=right]Detva však aktivitou trošku našich zaskakuje. Po chybe nášho hráča je v 5. minúte, po vyšachovaní celej obrany a aj Tomáša, vyrovnané 1 – 1. Začína hra hore dole. V 10. minúte má obrovskú šancu Jožo Haring, po prihrávke spoza brány od Miša triafa presne do Šimkovej lapačky. Pri samostatnom nájazde Jana Románka už vidíme puk v sieti, Jano však míňa, ešte sa mu podarí vrátiť puk pred bránu, Mišo Peško však letiaci puk netrafil! V obrovskej šanci sám pred bránou sa ocitá Peter Učeň, Filip Novák sa presadí cez dvoch brániacich, prihrávka na Petra, ten je však v záklone a puk dobre netrafí …

Najdôležitejší moment zápasu príde v 35. minúte. Jano prihráva na modrú Tomášovi Bučkovi a ten prestrelí všetko, čo mu stojí v ceste. Troch hráčov Detvy, Martina Barana a samozrejme brankára. Puk končí nad pravým betónom v sieti vedieme 2 – 1 !!! Konečne sa v tomto zápase ujíma strela obrancu od modrej čiary. Detva chápe, že sme jasne na koni a zvyšuje aktivitu. Po strele Mahdalíka z kruhov už jeden z nich dvíha ruky. V bráne je však istota menom Tomáš Bučka. Koncom tretiny môže ešte viac misky váh na našu stranu preklopiť presilovka. Puk tancuje kade tade pred bránou, ale ani jedna strela nekončí v sieti. Hlavne Aďo Kolník má obrovskú šancu a po ňom Tomáš Bučka.

[singlepic id=9582 w=320 h=240 float=left]V tretej časti hry všetko ukľudňuje Martin Gálik. V 43. min. Marcel Holovič strieľa iba do obrancu Molotu, puk však stále smeruje k bráne, dostáva sa k osamotenému Gálikovi a Martin pohodlne, medzi betóny zvyšuje na 3 – 1. Hostia chápu, ktorá bije a začína nervozita. Niektoré osobnosti, nezvyknuté prehrávať sa prejavujú naplno. Sekania a iné zákroky na hranici únosnosti, sa v tejto časti hry vyskutujú stále častejšie. Od 50. minúty máme možnosť hrať o dvoch hráčov naviac a dokončiť Detvu. Presilovka je však nemastná neslaná. Ked však už vylúčený Detvanec naskakuje na ľad, puk dostane na modrú Vlasto Kalafút a prestrelí, podobne ako Martin Gálik, “medzinožie” gólmana. Vedieme 4 – 1. Malá chvíľka nepozornosti dovoľuje Detve znížiť na 4 – 2, aby nakoniec do prázdnej brány ukončil stretnutie Patrik Lušnák 5 – 2.

Vážené dámy a páni, žijeme len raz, tak v sobotu o 15 hod. pri autobuse !!!

——————————————————————————————————————-

Góly: 00:24 Kolník (Prokop, Baran), 34:13 Bučka (Prokop, Baran), 42:39 Gálik (Holovič, Lušňák), 52:07 Kalafút (Prokop, Baran), 58:22 Lušňák, – 04:12 Haas (Čanky, Mahdalík), 55:20 Srnka (Pohorelec)

Vylúčenia: 5:8 na 2 min.

Rozhodovali: Valachovič – Výleta, Šefčík

Zostavy:

Piešťany: Tomek – Kolník, Kalafút, Bučka, Zajac, Magušin, Grman, Poláček, Vrána – Baran, Prokop, Pupák, Románek, Peško, Haring, Gálik, Holovič, Lušňák, Novák, Učeň, Chylo

Detva: Šimko – Kozelnický, Šiška, Špila, Hraško, Molota, Pukalovič, Ťavoda, Škvarka – Pohorelec, Srnka, Kubus, Majeský, Kóňa, Škvaridlo, Čanky, Mahdalík, Ďaloga, Rehuš, Lesko, Haas

[nggallery id=463]

Autor: otto a  db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články