Connect with us

Šport

Tenista Horanský, víťaz Australian Open: Z nás nervozita opadla skôr

Published

on

Reklama

Na minulotýždňovom tenisovom Australian Open zaznamenal významný úspech tenista Filip Horanský. S Čechom Jiřím Veselým sa stali víťazmi juniorskej štvorhry. Veselý navyše vyhral aj dvojhru, takže si z Austrálie odniesol dva tituly.

[singlepic id=9467 w=320 h=240 float=left]Filip Horanský sa pred Australian Open rozohrával na turnaji v Traralgone, kde vo štvrťfinále prehral práve s partnerom zo štvorhry Jiřím Veselým. „S Jirkom sme hrali spolu druhý turnaj. Minulý rok som hrával s teraz už mužom Jozefom Kovalikom. S Jirkom sme sa dali dokopy na začiatku tejto sezóny. Takže pochopiteľne to je aj náš najlepší výsledok. Finále bolo zo začiatku veľmi nervózne, ale také tieto zápasy bývajú. Rozhodlo to, že z nás nervozita opadla skôr, avšak Austrálčania boli nervózni v priebehu celého zápasu,“ konštatuje Filip Horanský.

Reklama

[singlepic id=9469 w=320 h=240 float=right]Na tenisových majstrovstvách Austrálie sa mu vo dvojhre príliš nedarilo, keď prehral hneď v úvodnom kole s Japoncom Ryotom Kishi. „Zápas som nezvládol hlavne po psychickej stránke. Táto prehra mi však dala najviac zo všetkých prehier v doterajšej kariére, takže myslím, že sa to už nebude opakovať a zahrám super výsledok na ďalšom grandslame aj vo dvojhre,“ nádejá sa F. Horanský, ktorý z Austrálie letel domov a mal naplánovaných pár dní voľna. Najbližšie má n apláne zúčastniť sa niekoľkých juniorských turnajov a exhibície v Zürichu. Filip s rodičmi síce už bývajú v Novej dedinke pri Bratisalve, avšak stále reprezentuje piešťanský tenisový klub: „Myslím, že to tak aj ostane pretože k nášmu klubu mám srdcový vzťah a chcem hrať na Slovensku len za Piešťany.“

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Reklama

Populárne články