Connect with us

Šport

Mama a Tata cup zabavil deti aj rodičov

Published

on

Reklama

Nádherná letná sobota 18. júla bol ideálny deň pre zorganizovanie netradičného preteku pod názvom Mama a Tata cup, ktorý už druhý rok po sebe pripravili morvanci pre členov svojho klubu Kajak. Počas tohto preteku si vymenili deti svoje role s rodičmi, takže rodičia sa stali pretekármi a ich deti trénermi, rozhodcami, organizátormi a fanúšikmi. Pretekalo sa na 200 metrovej trati ľubovoľným štýlom na “kačiciach”, ktoré sú vhodné hlavne pre začiatočníkov.

DSC_3411

Reklama

 

Rodičia sa deťom postarali o skvelú zábavu, k čomu im dopomohol aj vietor, ktorý im celý pretek sťažil. Kým mamičky sa držali statočne a len máloktorá sa počas preteku vykúpala, tak oteckovia museli svoje loďky vo vlnách zachraňovať oveľa častejšie. Deti postavili na štart aj svojich trénerov, ale nie v tradičnom preteku. Závodili smerom dozadu. Pár odvážlivcov sa zapojilo aj do preteku kanoistov, čo je oveľa ťažšie ako zvládnuť jazdu na kajaku.

Reklama

DSC_3574

Mama a Tata cup sa teší veľkej obľube a počet jeho účastníkov oproti minulému roku sa až zdvojnásobil. Pretek je skvelou príležitosťou pre rodičov zistiť, že ich deti to nemajú na štarte až také jednoduché.

-ŠK Kajak-

Populárne články