Connect with us

Šport

Kajakári z Moravian priniesli cenné kovy aj z Trenčianskej regaty

Published

on

Reklama

Posledný júnový víkend sa v neďalekom Trenčíne uskutočnil už 63. ročník Trenčianskej regaty, na ktorom nechýbali ani pretekári z klubu ŠK Kajak Moravany nad Váhom. Svoje sily si zmerali s pretekármi z 24 klubov i s českou účasťou. V sobotu boli na programe preteky na 200 m, nedeľa patrila zase dlhým tratiam na 2000 m, 4000 m a 6000 m.
Sobotné finálové jazdy na 200 m odštartovala kategória K1 Krpec, kde obsadil Šimon Vavro pekné 4. miesto. Šimonovi iba tesne ušlo umiestnenie na stupňoch víťazov.
Zo zlata sa tešili Michaela Valová v kategórii K1, Emma Pekarovičová so svojou deblistkou Michaelou Zgurišovou v C2, Richard Jahoda spolu s Matúšom Kunovským v C2 juniori.
Strieborné medaile si vybojovali v kategórii K1 Eliáš Zachar, Emma Pekarovičová v C1 a v C2 patrilo druhé miesto Lívii Chmelinovej a Alexandre Minárikovej.
3. miesto a bronzové medaile získali Lukáš Martiš, Martin Benko, Richard Jahoda a Alexandra Mináriková.
Finálovú účasť a pekné umiestnenia a bojovnosť predviedli Leo šebo, Matej Kupec, Lukáš Hagara, Matias Košinár, Lívia Chmelinová, Eliáš Zachar v K2, Emma Bednárová, ktorá si finálovú účasť zopakovala aj v K2.
Záver sobotného programu patril K2 na 2000 m pre 11-12 ročných chlapcov, kde na 6. mieste skončila dvojica Martin Benko a Jakub Košinár.
Nedeľa sa niesla v znamení dlhých tratí. Striebro získali Michaela Valová, Eliáš Zachar, Emma Pekarovičová. Bronz si z dlhých tratí odniesli Martin Benko, Lívia Chmelinová a Richard Jahoda.
Pekné umiestenia dosiahli Matej Kupec, Leo Šebo, Lukáš Martiš, Matias Košinár, Jakub Košinár a Emma Bednárová.
Tesne pred bránami finále zostali Jakub Košinár a Anton Pernisch.

Reklama

Populárne články