Connect with us

Šport

Balnea Cup 2015 za účasti výberu z Austrálie

Published

on

Reklama

Vodnopólový turnaj Balnea cup 2015 sa aj tento rok uskutočnil na kúpalisku Eva a opäť mal aj zámorskú účasť. Po mužoch zo Singapuru, juniorkách Austrálie a Južnej Afriky zavítali do Piešťan aj juniori z Austrálie. Výber Západnej Austrálie zotrval v kúpeľnom meste počas celého týždňa a okrem zápasov turnaja Balnea cup si zatrénoval a odohral jeden oficiálny zápas s domácim tímom kadetov KVP Kúpele Piešťany.

IMG_805_resize

Súboj o loptu medzi austrálskym útočníkom piešťanským obrancom

„Austrálčania docestovali do Piešťan z Barcelony. Išlo o vodnopólový výber zo Západnej Austrálie, chlapci sú prvý krát v Európe a Z Piešťan cestovali do maďarského Egru a trojtýždňový pobyt v Európe zakončia v Aténach. Pobytom v Piešťanoch boli nadšení, okrem vodného póla si vyskúšali aj vodné lyže, absolvovali prehliadku po kúpeľnom ostrove a radi by zavítali k nám na turnaj aj niekedy v budúcnosti“ – zhodnotil pobyt Austrálčanov v Piešťanoch Ján Baranovič, zástupca KVP Kúpele Piešťany.

Reklama
IMG_8930_resize

Ceny odovzdal slovenský reprezentant vo vodnom póle a odchovanec Piešťan Martin Kolárik (vpravo)

Samotný turnaj prebehol za účasti majstra SR KVP Nováky a francúzkeho družstva z Paríža – Noiy le Sec, ktoré je v Novákoch na tréningovom kempe. Nováky potvrdili svoju výkonosť v tomto ročníku. Domáci výber striedal dobré momenty so slabšími. Austrália sa zlepšovala od zápasu k zápasu a francúzsky výber sa prezentoval dobrou kondíciou a tvrdou hrou, no na technicky vyspelejších súperov to nestačilo.

Výsledky KVP Kúpele Piešťany :
KVP Kúpele Piešťany – Austrália 9 : 6 (1:1,4:2,3:2,1:1)
Góly PN : Pieter 3, J.Berlanský 2, Bartoš, Sedlák, Filo, Kalnický
KVP Kúpele Piešťany – KVP Nováky 5 : 12 (1:5,0:2,1:3,3:2)
Góly PN : Pieter , Bartoš, Sedlák, Filo, Kalnický
Noisy le Sec – KVP Kúpele Piešťany 8 : 9 (1:2,2:2,3:2,2:3)
Góly PN : Filo a Bartoš po 3, J.Berlanský , Sedlák, Baranovič

Reklama

Ostatné výsledky :
Nováky – Noisy le Sec 14 : 9, Austrália – Noisy le Sec 8 : 5, Nováky – Austrália 19 : 13
Konečné poradie :
1. KVP Nováky 9b., 2. KVP Kúpele Piešťany 6b., 3. Austrália 3b., 4. Noisy le Sec 0b.
Zostava KVP Kúpele Piešťany :
Klampár, Mladý – J.Berlanský, Bartoš, Chmelo, N.Kozmér, Sedlák, Baranovič, R.Kozmér, Filo, Pieter, Kalnický, Kozák, Holič, A.Berlanský, Venény, Knapec

-Galo-

Populárne články