Connect with us

Novinky

Lyžovanie na tráve: Sára Gavalierová s prvenstvom vo FIS Children Cupe vo Švajčiarsku

Published

on

Reklama

Počas víkendu 1. a 2. júna sa vo Švajčiarskom lyžiarskom stredisku Marbachegg uskutočnili prvé tohtoročné  medzinárodné preteky v lyžovaní na tráve pod názvom FIS CHILDREN CUP. Zúčastnili sa ich reprezentanti Slovenska, Českej republiky, Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Talianska a dokonca v rámci kempu aj reprezentanti z  Japonska.

Slovensko reprezentovala ako jediná zástupkyňa detského trávneho lyžovania Sára Gavalierová z Piešťan. Žiačka ZŠ Brezová, v kategórii U14, zvládla jeden z najnáročnejších kopcov celého seriálu pretekov najlepšie a umiestnila sa v slalome na 1. mieste. Pódiovým umiestnením pokračovala aj v obrovskom slalome, kde skončila tretia. Získala tak prvé body pre Slovensko vo FIS CHILDREN CUP-e, ktorý bude následne pokračovať v Rakúsku, Taliansku  a Nemecku.

Reklama

Určite sú na mieste dve veci a to v podobe gratulácie za príkladné reprezentovanie Slovenskej republiky na medzinárodnej úrovni a tou druhou je poďakovanie, ktoré patrí rodičom a sponzorom za 100% financovanie tréningového a súťažného procesu, Slovenskej lyžiarskej asociácií za administratívno-technické zabezpečenie, všetkým trénerom za odborný a profesionálny prístup, vedeniu ZŠ Brezová, triednej pani učiteľke, ale aj spolužiakom za podporu.

Ski Klub Piešťany

Reklama

Populárne články