Connect with us

Novinky

Kanoistka Lucia Valová z európskej olympiády mládeže nesie ďalšie cenné kovy – zlato a striebro z dvojstoviek

Published

on

Reklama

Slovenskí rýchlostní kanoisti získali v posledný deň súťaží na XIV. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v maďarskom Győri i vytúženú zlatú medailu. Zásluhu na tomto úspechu má posádka C2 mix  Lucia Valová a Eduard Strýček. Moravianska kanoistka okrem toho na 200 m trati pridala striebro v singli.

Reklama

Slovenskí kajakári a kanoisti zaznamenali doteraz najúspešnejšiu účasť na EYOF, keď z Maďarska vezú celkovo sedem medailí – 1 zlatá, 3 strieborné a 3 bronzové. Kanoistka ŠK Kajak Moravany Lucia Valová sa zaslúžila o tri z nich.

V kategórii C2 mix na 200 m dvojica kanoistov Lucia Valová a Eduard Strýček  zvíťazila časom 44,053 s a porazila v superfinále tím z Ukrajiny v zložení Yuliana Putnin a Lev Kirpik (striebro), Bielorusov Anastasiyu Zhuk a Uladzislaua Shakhnitskeho (bronz) a maďarskú dvojicu Csenge Molnár a Benedeka Horvátha. „Táto disciplína sa bežne nejazdí, prišli s ňou organizátori EYOF, a preto sme zo začiatku veľmi nevedeli, čo môžeme od zohrania Lucie s Edom očakávať. Nemali toho spolu veľa najazdené, boli spolu len párkrát. Ale obidvaja sú veľké talenty na tento šport, čo dokazujú aj ich individuálne jazdy a dnes vo finále ukázali tiež výbornú súhru,“ hodnotil pre portál olympic.sk výkon svojich zverencov tréner Marián Ostrčil.

Reklama

Nádejná olympionička z ŠK Kajak vybojovala v posledný deň súťaží taktiež striebro v C1 na 200 m časom 51,859 s. Nad jej sily bola len Ruska Anastasiia Vazhinskaia. Lucia získala na tohtoročných EYOF  aj striebro v C1 dievčat na 500 m a štvrté miesto v C2 mix na 500 m.

-red- Zdroj: www.olympic.sk Foto: Peter Bende, FB SOT

Populárne články