Connect with us

Šport

Plávanie: Šprláková – Zmorová na EYOF rekordne

Published

on

Reklama

V Azerbajdžanskom Baku od pondelka 22.07. do soboty 27.07.2019 súťažili aj slovenskí plavci na letnom Európskom olympijskom festivale mládeže. Reprezentantka Slovenska, členka ŠPK Kúpele Piešťany Olívia Ana Šprláková –Zmorová sa svojej úlohy zhostila viac ako úspešne.

Reklama

Pri svojom debute na vrcholnom európskom podujatí sa ako mladšia z dvoch ročníkov štartujúcich v plávaní predstavila v  štyroch individuálnych disciplínach. Pretekárka Kúpeľov, ktorá ešte len koncom augusta oslávi štrnáste narodeniny opravila svoj vlastný slovenský rekord na 800 v. sp. vo svojej  kategórii o pätnásť sekúnd. V uvedenej disciplíne 800 v.sp. obsadila konečné trináste miesto v celkovom hodnotení z tridsaťjeden štartujúcich.

Darilo sa jej aj v znakovej dvestovke, kde po zlepšení najlepšieho osobného výkonu postúpila do semifinále a v ňom obsadila tiež trinástu priečku. Na 400 v.sp. Olívia pokorila svoj najlepší osobný výkon o viac ako štyri sekundy, čo jej vynieslo osemnáste miesto v európskej konkurencii. Na dvestometrovej trati v.sp. si vyrovnala najlepší osobák a skončila tridsiata.

Reklama

Celkovo je Olíviin štart na EYOFe hodnotený veľmi priaznivo, keďže každé semifinálové umiestnenie nášho plavca v silnej európskej konkurencii je úspech. V nasledujúcich dňoch sa bude Olívia Ana pripravovať s trénerkou Moravcovou na Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa budú konať v tretej augustovej dekáde v Budapešti.

Radoslav Suchánek Foto: Šprláková

Populárne články